ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λιβύη: Η Τρίπολη ισχυρίζεται ότι ανακατέλαβε δύο πόλεις που ήλεγχε ο Χ.Χαφτάρ

Λιβύη: Η Τρίπολη ισχυρίζεται ότι ανακατέλαβε δύο πόλεις  που ήλεγχε ο Χ.Χαφτάρ

Πλήγμα φαίνεται πως δέχθηκαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη, καθώς οι δυνάμεις της Τρίπολης ισχυρίζονται ότι ανακατέλαβαν δύο παράκτιες στρατηγικές πόλεις.

“Οι δυνάμεις μας πήραν τον έλεγχο των πόλεων Σορμάν και Σαμπράτα (βρίσκονται αντίστοιχα 60 και 70 χλμ. από την Τρίπολη) και εκδιώκουν τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές” που πρόσκεινται στον Χαφτάρ, ανακοίνωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπός τους, ο Μοχάμαντ Γνούνου, σε σύντομη ανακοίνωση.

Στη σελίδα τους στο Facebook, οι δυνάμεις του GNA ανάρτησαν φωτογραφίες από τα πολεμικά τους λάφυρα: στρατιωτικό εξοπλισμό, τεθωρακισμένα, εκτοξευτήρες πυραύλων Grad, άρματα και θωρακισμένα οχήματα.

Οι δύο παράκτιες πόλεις υπό τον έλεγχο του στρατάρχη Χαφτάρ

Η Σαμπράτα και η Σορμάν, δύο παράκτιες πόλεις, ελέγχονταν κυρίως από συμμάχους του στρατάρχη Χαφτάρ από την αρχή της επιχείρησής του κατά της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019. Τότε, ο στρατάρχης Χαφτάρ είχε διατάξει τις δυνάμεις του να καταλάβουν την Τρίπολη από την αντίπαλη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Ο Χαφτάρ ελέγχει ήδη μεγάλες περιοχές στην ανατολική και νότια Λιβύη.

Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ-Σάρατζ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση την ανακατάληψη των δύο πόλεων, εκφράζοντας ικανοποίηση επίσης για την “αποτυχία” την προηγουμένη, επιχείρησης του στρατάρχη Χαφτάρ κατά της στρατηγικής πόλης Αμπού Γκρέιν, που βρίσκεται μεταξύ της Σύρτης και της Μισράτας, ανατολικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον διοικητή Μοχάμαντ αλ-Γκαμούντι, της GNA, που βρίσκεται στο σημείο, οι Σορμάν και Σαμπράτα καταλήφθηκαν “έπειτα από έξι ώρες μαχών και με αεροπορική κάλυψη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ δεν έχουν αντιδράσει επί του παρόντος σε σχέση με την απώλεια των δύο πόλεων, ένα νέο πλήγμα στην επιχείρησή τους μετά την απώλεια το περασμένο καλοκαίρι της Γκαριάν, που ήταν ορμητήριό τους στη δυτική Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.