Η Τουρκία “απείλησε” για ακόμη μια φορά ότι θα αγοράσει επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα S-400 αν της απαγορευθεί από τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ η αγορά του συστήματος Patriot ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος ADS, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu την περασμένη Τρίτη σε σεμινάριο που οργανώθηκε από το Ατλαντικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα ο Cavusoglu πέταξε το μπαλάκι στους συμμάχους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τους ότι προχωρούν στην αγορά των συστημάτων S-400 επειδή δεν μπόρεσαν να αγοράσουν αντίστοιχα συστήματα από τους συμμάχους τους εδώ και 10 χρόνια.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει την ακεραιότητα του ΝΑΤΟ σε κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος F 35 στο οποίο έχει συνεισφέρει 1.35 δις δολάρια.

Με τη διαφορά ότι η Τουρκία έχει πρακτικά εκδιωχθεί από το πρόγραμμα, αλλά ο Τσαβούσογλου κάνει σαν είναι ακόμη μέλος της κοινοπραξίας.

Η αναφορά στο πρόγραμμα των F-35 δεν είναι τυχαία καθώς οι παραδόσεις των μαχητικών που προορίζονται για την τουρκική Αεροπορία έχουν παγώσει, ενώ η χώρα δεν μετέχει πλέον στο πρόγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν κατακλείδι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε και την δυσαρέσκεια του σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να αρνηθεί την αίτηση της χώρας του να προσφέρει συστήματα Patriot, προκειμένου να προσφέρουν προστασία από βαλλιστικούς πυραύλους στις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στην επαρχία Idlib.