Η Αυστραλία, αλλά και άλλες χώρες, ενδέχεται σύντομα να υιοθετήσουν μια νέα εφαρμογή για κινητά που, με αφορμή τον κορωνοϊό, η οποία παρακολουθεί τα κρούσματα και τα άτομα με τα όποια έρχονται σε επαφή.
Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη στο εξωτερικό και λειτουργεί παρακολουθώντας την θέση και όλες τις κινήσεις των χρηστών, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εάν έχουν πλησιάσει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.
Το σύστημα παρακολουθεί τους πάντες, ασχέτως αν είναι συνδεδεμένοι ή όχι. Αρκεί να έχουν το κινητό μαζί τους. Αργότερα γιατί όχι μία ψηφιακή ταυτότητα μέσω εμφυτεύματος, όπως πολλοί υποστηρίζουν.
Πως λειτουργεί; Όποιος πληρώνει μέσω κινητού ή μιας ψηφιακής ταυτότητας, όπως συμβαίνει στην Κίνα, θα αφήνει παντού ψηφιακά ίχνη, στην βάση δεδομένων του κεντρικού δικτύου συναλλαγών και διαχείρισης.
Σε περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα ή σε κάποιας μορφής έκτακτη επιβολή μέτρων, το σύστημα θα λειτουργεί για να εντοπίζει τις όποιες κινήσεις. Εάν κάποιος βρίσκεται σε καραντίνα ή σε περιοριστικά μέτρα, τα δεδομένα του κινητού του μπορούν να ειδοποιήσουν τις Αρχές, αν παραβεί τις εντολές που έχουν δοθεί.
Δείτε:
Οι άσπροι κύκλοι στο Περού
Οι πολίτες τα βλέπουν πλέον όλα μπροστά τους. Ωστόσο, ο φόβος για τον ιό που πράγματι υπάρχει, παρότι δεν δείχνει τόσο φονικός όπως άλλες ασθένειες, αναγκάζονται να αποδεχτούν την νέα εποχή που, κατά τα φαινόμενα, ανατέλλει σε όλον τον πλανήτη.
Το δεύτερο βίντεο μας έρχεται από το Περού.
Drone βιντεοσκοπεί μία μακριά ουρά ανθρώπων, οι οποίοι περιμένουν σε απόσταση ο ένας από τον άλλον για να μπουν σε τράπεζα στην πόλη «Chiclayo».
Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά το ότι οι πολίτες περιμένουν μέσα σε άσπρους κύκλους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς, στην κεντρική λεωφόρο της πόλης.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=CyrTP9ipuqM&feature=emb_title
Στην Ελλάδα…
Στην Ελλάδα θα αργήσουν όλα αυτά, αναρωτιούνται πολλοί; Αναλόγως! Πάντως συστήματα μαζικής παρακολούθησης υπάρχουν.
Κλείνουμε το άρθρο μας με τους 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας, οι οποίοι μετρούν συνεχώς τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από 44 κεντρικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου της Αττικής, ώστε η Πολιτεία να προβεί σε κινήσεις κατά πιθανής παραβίασης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.
Η τεχνολογία είναι ωφέλιμη και πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω! Ωστόσο το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι, στο τέλος σε ποιών τα χέρια θα βρεθεί;