ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το Facebook θα παρακολουθεί συμπτώματα φορέων του κορωνοϊού!

Το Facebook θα παρακολουθεί συμπτώματα φορέων του κορωνοϊού!

«Για το καλό μας»: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως το Facebook ετοίμασε ένα νέο εργαλείο, το οποίο θα βοηθήσει στο να παρακολουθούνται οι φορείς του κορωνοϊού.

Ένα νέο εργαλείο του Facebook που όπως διατείνεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο στη μάχη κατά του covid-19 θα κάνει την εμφάνιση του την Τετάρτη 22 Απριλίου. «Είναι μία νέα υπερδύναμη έναντι της πανδημίας» είπε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ «που θα βοηθήσει στη μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας».

Το εργαλείο ελέγχου συμπτωμάτων του γίγαντα των κοινωνικών μέσων, που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, κυκλοφόρησε τη πρώτη του σειρά δεδομένων για χρήστες των ΗΠΑ σήμερα Δευτέρα 20 Απριλίου. Οι χρήστες του Facebook απαντούν σε κωδικοποιημένες ερωτήσεις και έτσι ο Κέντρο Αντιμετώπισης της Πανδημίας COVID-19 μπορεί να έχει αμέσως τον έλεγχο ενός δείγματος. Ενα πρώτο συμπέρασμα είναι πως οι ασθενείς συσσωρεύονται σε αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας και σπάνια εμφανίζεται σε αγροτικές περιοχές. Εκτός απροόπτου το εργαλείο θα επεκταθεί παγκοσμίως την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Ο Ζάκερμπεργκ τόνισε πως τα δεδομένα συλλέγονται με σεβασμό στο απόρρητο και στα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών, ενώ σε ερώτηση εάν θα πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψη και το ποσοστό του λάθους τόνισε πως «οι αναφορές θα στηρίζονται αποκλειστικά στην ευθύνη και υπευθυνότητα των χρηστών των λογαριασμών». Ο μεγιστάνας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκε ότι οι αυτοαναφερόμενες πληροφορίες των χρηστών που συλλέχθηκαν από την έρευνα θα «ξεκινήσουν το δρόμο προς την ανάκαμψη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε πάντως «πως ο αγώνας ενάντια στον covid-19 δε θα πρέπει να σημαίνει θυσία του απορρήτου». Ισχυρίστηκε επίσης πως το εργαλείο της εφαρμογής δεν δημοσιοποιεί καμία πληροφορία στο Facebook σχετικά με τα συμπτώματα που αναφέρουν οι χρήστες και όλα τα στοιχεία είναι αυστηρώς προσωπικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.