Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ένας 14χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στον Ισθμό της Κορίνθου, την ώρα που έπαιζε μπάλα. Για τον λόγο αυτό ένας απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.

Ο απόστρατος πλωτάρχης ζητά, την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 14χρονου που έπεσε στο κενό της διώρυγας της Κορίνθου από 60 περίπου μέτρα ύψος.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, έπαιζε μπάλα με φίλους του στην περιοχή Γαλότα της Ισθμίας.

Κάποια στιγμή έτρεξε να πιάσει την μπάλα και γλίστρησε, χτύπησε το κεφάλι του στο χώμα, το οποίο υποχωρήσε και έτσι το παιδί έπεσε στο κενό από ύψος 60 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στη μηνυτήρια αναφορά του αναφέρει ότι στα πρανή της διώρυγας και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές δεν υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες αλλά και ούτε ενδεικτικές προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες στην περιοχή.

Ακόμη, σημειώνει πως η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε. που διαχειρίζεται το έργο όφειλε να έχει λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, όπως η περίφραξη, η σηματοδότηση καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο ώστε να μην προσεγγίζουν άνθρωποι στις άκρες της διώρυγας και από τις δύο πλευρές της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ζητά από την Εισαγγελία να βρεθούν οι υπεύθυνοι, συμμέτοχοι και οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν οι οποίοι κατά τους ισχυρισμούς του, έδρασαν από κοινού και με δόλο (κατ’ άρθρα 45-49 του Ποινικού Κώδικα) και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, όπως αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (άρθρο 302 παράγραφος 1 Ποινικού Κώδικα).