ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Άνοιξε νέα πληγή: Ο «πόλεμος της πλατείας» καλά κρατεί – Νέες συγκρούσεις στην Κυψέλη (φώτο-βίντεο)

Άνοιξε νέα πληγή: Ο «πόλεμος της πλατείας» καλά κρατεί – Νέες συγκρούσεις στην Κυψέλη (φώτο-βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή της Κυψέλης, καθώς φαίνεται ότι συνεχίζεται ο “πόλεμος της πλατείας” και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, καθώς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα και σήμερα.

Μάλιστα, κατά την πορεία των περίπου 1.500 ατόμων, ορισμένοι περιθωριακοί έσπασαν βιτρίνες ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ώρες, και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Να σημειωθεί, ότι λίγα λεπτά πριν τις 21:30 άρχισαν να διαλύονται, αποχωρώντας πέταξαν μια μολότοφ σε αστυνομικούς που ήταν εκεί.​

Την Παρασκευή, στην Κυψέλη, περίπου 300 άτομα ανάμεσα στους οποίους και περιθωριακοί αψήφισαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο.

Όπως σημειώναμε χαρακτηριστικά εδώ χθες είναι άγνωστο το πως θα «αντιδράσει» η κυβέρνηση, αλλά με τον κόσμο πιεσμένο ψυχολογικά και οικονομικά από τις απαγορεύσεις, ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος.

Παράλληλα παρατηρείται μία προσπάθεια από ακροαριστερές και περιθωριακές ομάδες οικειοποίησης της μαζικής και αυθόρμητης εξόδου των πολιτών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων αφού δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί γύρω στις 2:30.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.