Μια φορά την εβδομάδα έκαναν από το 2012 το θανατηφόρο πάτημα στο λαιμό οι αστυνομικοί της Μινεάπολις, της πόλης στην οποία έχασε τη ζωή του ο 46χρονος αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ.
Σύμφωνα με έρευνα του CNN που επεξεργάστηκε στοιχεία από τα αρχεία του αστυνομικού τμήματος η λαβή χρησιμοποιήθηκε 428 φορές ενώ σε 58 από τις περιπτώσεις οι ύποπτοι έχασαν τις αισθήσεις τους.
Ο αριθμός αυτός αφορά το 14% των περιστατικών αναφέρει το CNN.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τα 2/3 όσων υπέστησαν τη λαβή, η οποία σε αρκετά αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ είναι είτε απαγορευμένη είτε η χρήση της είναι περιορισμένη, ήταν Αφροαμερικανοί.
Σημειώνεται ότι οι Αφροαμερικανοί αποτελούν το 19% του πληθυσμού της Μινεάπολις.
Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις, σύμφωνα με το CNN, επιτρέπει, σε εγχειρίδιο που δεν έχει ανανεωθεί από το 2012 , στους αστυνομικούς να πιέζουν «τη μια ή και τις δύο πλευρές του λαιμού ενός ανθρώπου με το χέρι ή το πόδι χωρίς να ασκείται απευθείας πίεση στην τραχεία ή σε κάποιον αεραγωγό» αποκαλώντας τη λαβή αυτή ως μια «μη θανατηφόρα μέθοδο για χρήση βίας».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.