Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση απαγωγής της ανήλικης στη Θεσσαλονίκη, παίρνουν νέα τροπή, καθώς διερευνάται πλέον το ενδεχόμενο η εν λόγω υπόθεση να συνδέεται με διεθνή κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης, όπως αυτό που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει καταφέρει να ρίξει στην πορεία ηλεκτρονικών μηνυμάτων της 33χρονης που είχε απαγάγει το μικρό κορίτσι.
Πρόκειται για τρεις διαδικτυακές επαφές της συλληφθείσας που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας. Όπως έχουν καταδείξει πλέον οι έρευνες, τουλάχιστον μια από τις τρεις ψηφιακές επαφές της 33χρονης εντοπίζεται στη Βόρεια Ευρώπη.
Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την Interpol και τη Europol για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να αποτελεί τμήμα των πολυδαίδαλων και διεθνών κυκλωμάτων διασποράς υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ένα αντίστοιχο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν και οι αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία.
Εκεί στα τέλη Ιουνίου, ανακοινώθηκε η εξάρθρωση του πυρήνα ενός ευρέως δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων, που είχε έδρα την πόλη Μπέργκις-Γκλάντμπαχ και περιλαμβάνει περισσότερους από 30.000 υπόπτους.
Ήδη έχουν συλληφθεί 11 άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.
Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί και τουλάχιστον 3 θύματα, ηλικίας 5,10 και 12 ετών.
Η αστυνομία της Κολωνίας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη διαπιστώσει τις επαφές του κυκλώματος ε την Αυστρία, την Ελβετία και την Ιταλία.
Στις γερμανικές έρευνες όμως περιλαμβάνεται και η νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν οι πηγές από τη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια, λόγω των αρκετών περιστατικών εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων, η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αντίστοιχων διεθνών ερευνών.
Στη Θεσσαλονίκη, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζουν να “χτενίζουν” τον σκληρό δίσκο του λάπτοπ της 33χρονης, αλλά και τη διαδικτυακή της δραστηριότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.
Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνές τους είναι ο τρόπος που η απαγωγέας της Μαρκέλλας επιχείρησε να καλύψει τα ψηφιακά ίχνη της. Λίγο πριν συλληφθεί, δεν έσπασε αλλά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της προκαλώντας φθορά στις συσκευές.
Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι εντέλει θα καταφέρουν να δουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω λάπτοπ και κινητού, εξηγούν όμως ότι αυτό πιθανότατα θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ακόμα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.