ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Νοσοκόμα ομολόγησε ότι σκότωσε επτά άτομα με θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης

ΗΠΑ: Νοσοκόμα ομολόγησε ότι σκότωσε επτά άτομα με θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης

Μια νοσοκόμα ομολόγησε στο δικαστήριο ότι σκότωσε επτά ασθενείς σε νοσοκομείο βετεράνων του πολέμου στην Δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών με θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης, αλλά αρνήθηκε να πει ποια ήταν τα κίνητρά της!

Η 46χρονη Ρίτα Μέις, η υπόθεση της οποίας θυμίζει εκείνη της Ιταλίδας «νοσοκόμας του θανάτου» Φάουστα Μπονίνο, που σκότωνε ασθενείς με αντιπηκτικά, υποστήριζε μέχρι πρόσφατα με αλαζονεία ότι είναι αθώα, όμως άλλαξε στάση όταν συνειδητοποίησε πόσα ενοχοποιητικά στοιχεία είχαν συγκεντρωθεί εις βάρος της. Η ομολογία της ήρθε μετά από πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησε όταν συγγενείς των θυμάτων υπέβαλαν σειρά μηνύσεων στο νοσοκομείο για λανθασμένη χρήση ινσουλίνης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τους.

Η Μέις παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε στις νυχτερινές βάρδιες, που εργαζόταν, με μη συνταγογραφημένη ένεση ινσουλίνης επτά ηλικιωμένους ασθενείς από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Ιούλιο του 2018, αποπειράθηκε να σκοτώσει κι άλλον ένα στο Ιατρικό Κέντρο Λούις Α. Τζόνσον στο Κλάρκσμπεργκ της Βιρτζίνια, ενώ η αστυνομία υποπτεύεται ότι η serial killer ενδεχομένως να ευθύνεται και για τον θάνατο ενός 92χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετά από τα θύματα της νοσοκόμας δεν ήταν διαβητικοί, ενώ άλλα χρειάζονταν μικρές δόσεις ινσουλίνης. Η Μέις αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε δολοφονία και παραμένει κρατούμενη σε φυλακή. Η εισαγγελία ελπίζει να αποκαλύψει το κίνητρό της ενόψει της επόμενης εμφάνισής της στο δικαστήριο στις 30 Οκτωβρίου. «Αν και δεν μπορούμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω στην ζωή, ελπίζουμε πως η ολοκλήρωση της έρευνας με την ομολογία της Μέις, να απαλύνει κάπως τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων», δήλωσε ο εισαγγελέας Μπιλ Πάουελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.