ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Άφριν: Τουρκόφιλοι συνέλαβαν χριστιανό λόγω αποστασίας

Άφριν: Τουρκόφιλοι συνέλαβαν χριστιανό λόγω αποστασίας

Ένας Κούρδος χριστιανός συνελήφθη στο Άφριν της Συρίας από πολιτοφυλακή που υποστηρίζει η Τουρκία, εξαιτίας αποστασίας από το Ισλάμ.

Η οργάνωση Christian Solidarity Worldwide (CSW) ανέφερε την Πέμπτη πως η υποστηριζόμενη από την Τουρκία φράξια Φαϊλάκ Αλ Σαμ, συνέλαβε ένα Κούρδο χριστιανό. Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί στις 30 Ιουλίου.

Ο Ραντουάν Μουχάμαντ καθηγητής αγγλικών και γυμνασιάρχης σε ένα σχολείο στην βορειοδυτική Συρία κοντά στην επαρχία του Άφριν. Ο 40χρονος άντρας είχε συγκρουστεί δύο φορές πρόσφατα με αυτήν την ομάδα. Πρώτα όταν η πρώην γυναίκα του δεν επιτρεπόταν να ταφεί με τις τοπικές χριστιανικές παραδόσεις και αργότερα όταν η ίδια οργάνωση απαίτησε από αυτόν να παραδώσει το σχολικό κτίριο για να χρησιμοποιηθεί για ισλαμική εκπαίδευση.

Μάλιστα είπε στους επαναστάτες πως “θα σας παραδώσω το κτίριο μόνο σε μία περίπτωση. Μόνο αν έρθει ο Ιησούς Χριστός ξανά στη γη επάνω”. Ο Νανχάντ Χασάν ιερέας μίας κουρδικής εκκλησίας στη Βηρυτό ανέφερε πως ο Μουχάμαντ πιθανότατα κρατείται στο αρχηγείο της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ στο Άφριν και κινδυνεύει να εκτελεστεί. Ο Χασάν δήλωσε; “Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ζωή του και την ευημερία του. Αυτές οι ισλαμιστικές ομάδες και οι Τούρκοι καθοδηγητές τους περπατούν στα βήματα του ισλαμικού Κράτους.

Στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς τους μαχητές είναι πρώην μέλη της Aλ-Κάιντα και της ISIS.”.

Ο Μέρβιν Τομας-διευθυντής της CSW, δήλωσε πως “Ανησυχούμε βαθιά για την υγεία του κυρίου Μουχάμαντ και καλούμε τους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν αμέσως και χωρίς όρους. Προτρέπουμε επίσης τις τουρκικές αρχές να παρέμβουν. Η Τουρκία πρέπει να συγκρατήσει τις ισλαμιστικές ομάδες που ελέγχει και να τερματίσει αμέσως κάθε μορφή βίας και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές που ελέγχουν”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η CSW ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις των μη μουσουλμάνων στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.