ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Hyrax: Το ελαφρύ τεθωρακισμένο της εταιρείας που θέλει να πάρει την ΕΛΒΟ και βασίζεται στο G-Class (βίντεο)

Hyrax: Το ελαφρύ τεθωρακισμένο της εταιρείας που θέλει να πάρει την ΕΛΒΟ και βασίζεται στο G-Class (βίντεο)

Η κοινοπραξία που είναι και η μόνη που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την προβληματική ΕΛΒΟ, κατασκευάζει ήδη θωρακισμένα οχήματα(γνωστά και στον ΕΣ καθώς τα Hummer φορείς των Α/Τ Kornet φέρουν θωράκιση της εταιρείας) ενώ δέλεαρ(ελπίζουμε όχι και μόνο αυτό) της είναι και η αντικατάσταση των 10.000 οχημάτων του Ελληνικού Στρατού.

Η κοινοπραξία SK Group και η Plasan ισραηλινών συμφερόντων, είναι η μόνη που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της κρατικής επιχείρησης μόλις και αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Η ισραηλινή εταιρεία στην γκάμα της έχει τα δύο οχήματα το Guarder και το SandCat. Το πρώτο μεταφοράς προσωπικού βασισμένο στο φορτηγό ΜΑΝ (που κατασκεύαζε και η ΕΛΒΟ) και το δεύτερο βασίζεται πλέον σε σασί των Ford F-350/-550.

Όμως η ισραηλινή εταιρεία στα πλαίσια της προσπάθειας αντικατάστασης των ισραηλινών γενικής χρήσης οχημάτων David(ουσιαστικά ελαφρά θωρακισμένο Landrover defender 110) προχώρησε σε συνεργασία με την σειρά Mercedes Benz G Class (G-Wagen) που επίσης είχε άδεια και κατασκεύαζε επί σειρά ετών η ΕΛΒΟ (τα γνωστά μας τζιπάκια).

Το όχημα έτσι που έχει αναπτύξει η Plasan και παρουσίασε το 2018 (σε στάδιο δοκιμών, προπαραγωγής) είναι το Hyrax.

Το όχημα βασίζεται στο νέο Mercedes Benz G300 CDI Rolling Chassis που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία το 2017 και έχει κινητήρα 183 Hp μέγιστο βάρος 4,8 τόνων και οφέλιμο φορτίο 810 κιλών. Μπορεί να μεταφερθεί με ελικόπτερο ή C-130. Η συνθετική θωράκισή του είναι επιπέδου ΙΙ(μπορεί να αυξηθεί) και έχει ικανότητα μεταφοράς τηλεχειριζόμενου σταθμού οπλισμού ενώ θα μπορεί να μεταφέρει 4 άτομα εκτός του διμελούς πληρώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.