Ο πραγματικός Big Brother είναι εδώ: Η ΕΕ θέλει να ελέγχει τον ιδιωτικό βίο με αφορμή τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αφού γέμισε η Ευρώπη με παράνομους μετανάστες η ΕΕ θέλει να ελέγχει τις συνομιλίες με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές ευρωπαϊκής πόλεις.

Οι κυβερνήσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνιών να εξασφαλίσουν στις Αρχές πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, πυροδοτώντας όμως αντιδράσεις.

Η Γερμανία, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, εξέδωσε, στις 6 Νοεμβρίου, σχέδιο ψηφίσματος για την κρυπτογράφηση, βάσει του οποίου επιδιώκει μια «καλύτερη ισορροπία» μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της καταπολέμησης του εγκλήματος, σημειώνοντας ότι «οι αρμόδιες αρχές πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα με νόμιμο και στοχευμένο τρόπο».

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών συνομιλιών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο «με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του καθεστώτος προστασίας δεδομένων», σύμφωνα πάντα με το έγγραφο.

Ωστόσο, η Γερμανίδα πολιτικός από το κόμμα της Αριστεράς, Άνκε Ντόμσαϊντ-Μπεργκ, υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το «άγχος που προκλήθηκε από πρόσφατες εξτρεμιστικές επιθέσεις, όπως αυτές στη Γαλλία και την Αυστρία, ως δικαιολογία για μεγαλύτερα μέτρα επιτήρησης».

«Η παροχή πρόσβασης των Αρχών σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες θα αποτελούσε κίνδυνο για όλους τους χρήστες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πάτρικ Μπρέιερ, ευρωβουλευτή με το Γερμανικό Πειρατικό Κόμμα, η «καταπάτηση» των κρυπτογραφημένων επικοινωνιών «θα ήταν το τέλος της ασφαλούς κρυπτογράφησης», ανοίγοντας «πίσω πόρτες στους χάκερς για ξένες πληροφορίες».

Σημειώνεται ότι η πρόταση της Γερμανίας έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης προσπάθειας για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού σε περιοχές της Ευρώπης μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους στην Ευρώπη από τον ισλαμισμό», αναφέρεται στο προσχέδιο δήλωσης που προετοιμάστηκε για τη συνεδρίαση των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ένας τζιχαντιστής σκότωσε τέσσερα άτομα στη Βιέννη, ενώ στις 29 Οκτωβρίου, ένας Τυνήσιος αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε δύο ακόμη άτομα σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.