Επιστήμονες από τη Νότια Κορέα έχουν πράγματι σχεδιάσει τεχνητό δέρμα που καλύπτει σαν μανδύας τους στρατιώτες.
Η νέα εφεύρεση έχει τη δυνατότητα να τους κάνει “αόρατους” μιμούμενη το εξωτερικό περιβάλλον του πεδίου μάχης στο οποίο έχουν αναπτυχθεί. Σύμφωνα με μελέτη με τίτλο Advanced Functional Materials (Προηγμένα Λειτουργικά Υλικά), που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό έντυπο, νοτιοκορεατική ομάδα έρευνας δοκιμάζει το “θερμικά ελεγχόμενο, ενεργό, μη αντιλαμβανόμενο (από το ανθρώπινο μάτι) τεχνητό δέρμα”, που θα καθιστά τους στρατιώτες ικανούς να εντοπίζουν ακόμα και θερμικές κάμερες καταγραφής εικόνων.
Το “μεταφερόμενο” δέρμα έχει δημιουργηθεί από ελαστικά μέρη που μπορούν να “φορεθούν” για να καμουφλάρουν τον στρατιώτη στο περιβάλλον, όπου αυτός θα κληθεί να ενεργήσει κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης αποστολής.
Η στολή υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιεί ενεργή τεχνική ψύξεως και θερμάνσεως για να μιμηθεί τα ορατά χρώματα ή τα θερμικά προφίλ του περιβάλλοντος, στο οποίο βρίσκεται ο στρατιώτης. Η μελέτη αναφέρει ότι είναι ζήτημα 5 δευτερολέπτων για το “δέρμα – μανδύα” για να μεταβληθεί από τη μία κατάσταση στην άλλη. Αυτό θα επιτρέπει στον στρατιώτη να καμουφλάρεται με επιτυχία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποφεύγει τον εντοπισμό από κάμερες θερμικής ανίχνευσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το τεχνητό δέρμα έχει σχεδιαστεί σαν “μπαλώματα” που παράγονται από “οθόνες πίξελ που χρησιμοποιούν με τη σειρά τους οθόνες Θερμοχρωμικών Υγροποιημένων Κρυστάλλων (Thermochromic Liquid Crystals (TLC)) για να ανταποκρίνονται γρήγορα στην περιβάλλουσα κατάσταση και να καλύπτουν το ανθρώπινο δέρμα σε πολυφασματικές κλίμακες.”
Υπάρχει έντονη φημολογία ότι το “τεχνητό δέρμα” θα ήταν χρήσιμο στους εθνικούς στρατούς, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για χώρες που να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για παραγγελία ή αγορά του.