Πλιάτσικο στα κλειστα μπαρ και εστιατορια του Κολωνακίου, απο αδίστακτους ποντικούς που εκμεταλλευόμενοι την καραντίνα τρυπώνουν μέσα και αρπάζουν απο ποτά και αναψυκτικά μέχρι κατεψυγμένα τρόφιμα και γάλατα.

Παρά την ισχυρή αστυνόμευση και τις συχνές περιπολίες και τα μπλόκα, οι μακρυχέρηδες, βρίσκουν την ευκαιρία καθώς η κίνηση είναι ελάχιστη, να τρυπώνουν μέσα και να αρπάζουν τη λεια τους.

Χθές, έγινε πλιάτσικο σε γνωστό καφέ- εστιατόριο της Τσακάλωφ, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, «άνοιξαν το μαγαζί και μάλιστα δυο διαφορετικές ώρες, δύο διαφορετικα άτομα. Ο ένας μπήκε στις 23:00 στην κουζίνα και άλλος στις 7:15 το πρωί. Ευτυχώς, δεν πρόλαβαν να πάρουν κάτι γιατί χτύπησε ο συναγερμός αλλά εκαναν ζημιές στις πόρτες, έσπασαν τα τζάμια κλπ».

Οι ιδιοκτήτες προσέθεσαν πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να απευθυνθούν σε εταιρεία σεκιούριτι προκειμένου να εποπτευει το κατάστημα, ενω προσκαλούν και συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στο εγχείρημα προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Συρματόπλεγμα στη Δεξαμενη

Ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματειου «BA.RE.CA» (bar- restaurant- cafe) και γνωστος επιχειρηματίας Νεκτάριος Νικολοπουλος, του οποίου την επιχειρηση έχουν διαρρήξει τρεις φορές, αναφερόμενος στο πρόβλημα των επιδρομών που ολοένα και γιγαντώνεται, ζητά απο τις αρχές να παρέμβουν για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις που ήδη εχουν δεχθει πλήγμα απο το lockdown και τώρα απο τους «ποντικούς».

«Την Δεξαμενη την έχουν ανοίξει τρεις φορες. Πηραν απο κατεψυγμένα τρόφιμα και μπύρες μέχρι γάλατα. Δεν στοχεύουν πια στα ταμεια αλλά στις κουζίνες» αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος και προσθέτει ακόμη τα εξής: «Αναγκαστήκαμε να βάλουμε μέχρι και συρματόπλεγμα για να προστατευσουμε το κατάστημα απο τις επιδρομές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές, αναφέρουν οτι η εγκληματικότητα στον καιρό της καραντίνας, εχει μειωθεί κατά 30% ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις κυρίως κλειστών επιχειρήσεων που πέφτουν θύματα «ποντικών».