ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πάνω από 1.400 μη κατοικήσιμα σπίτια – Στο έλεος του καιρού οι πολίτες

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πάνω από 1.400 μη κατοικήσιμα σπίτια – Στο έλεος του καιρού οι πολίτες

Ακόμα γίνονται έλεγχοι κτηρίων, στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τους κατοίκους ακόμα να μην έχουν μπει σε οικίσκους (τόσες ημέρες απλά ζουν σε σκηνές και κάποιοι “τυχεροί” σε τροχόσπιτα).

Ειδικά κάτω από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν μπορούμε όλοι να καταλάβουμε πόσο δύσκολα περνούν οι κάτοικοι των περιοχών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μέχρι και την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021 έχουν γίνει έλεγχοι και αυτοψίες σε 3.486 κτήρια (κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια) από τους 130 μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από αυτές, 3.106 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.424 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 92 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 36.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 55 από τις 103 αυτοψίες, ενώ σε 185 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 164 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος στα Πλατανούλια και στα Δέντρα του Δήμου Τυρνάβου. Όπως αναφέρουν ο Σύλλογος Πλατανουλίων «ο Άγιος Χαράλαμπος» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, δεκάδες είναι οι οικογένειες που είναι αναγκασμένες να ξεσπιτωθούν εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της Τετάρτης και των μετασεισμών που ακολούθησαν στην περιοχή Δένδρων – Πλατανουλίων, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις περισσότερα από 70 σπίτια είναι ακατάλληλα εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε ο εγκέλαδος.

Τόσο στα Πλατανούλια όσο και στα Δένδρα έχουν στηθεί σκηνές για τους σεισμόπληκτους οι οποίες μπορούν προσωρινά να φιλοξενήσουν τους πληγέντες.

Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν και στα Δημοτικά σχολεία της περιοχής όπως και στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους οι δύο φορείς: «ζητούν ΑΜΕΣΗ στήριξη από το Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση ανάλογη των άλλων περιοχών που πλήγηκαν και που δίνεται, η μεγαλύτερη βαρύτητα μέχρι σήμερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους πολίτες, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους συλλόγους καθώς και τους φορείς από κάθε γωνιά της Ελλάδος για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.