ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κάτοικος Γαύδου για το τραγικό δυστύχημα: «Η κοπέλα είχες τις αισθήσεις της για πέντε ώρες»

Κάτοικος Γαύδου για το τραγικό δυστύχημα: «Η κοπέλα είχες τις αισθήσεις της για πέντε ώρες»

Κάτοικος της Γαύδου ανέφερε πως η νεαρή φοιτήτρια που έχασε τη ζωή της στο νησί μετά από πτώση με ΙΧ σε γκρεμό, είχε τις αισθήσεις της για κάποια ώρα μετά το τροχαίο.

Σύμφωνα με ό,τι ανέφερε η κυρία Έφη Γεωργακά, κάτοικος της Γαύδου και ταχυδρόμος του νησιού, «είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Το ζήσαμε από κοντά και συνειδητοποιήσαμε για μία ακόμα φορά ότι είμαστε στο έλεος του Θεού. Το ξέρουμε ότι είμαστε απομακρυσμένοι, απομονωμένοι μα υπάρχουν μεγάλα εμπόδια και καθυστερήσεις όταν συμβαίνει κάτι».

«Είχε τις αισθήσεις της»

Όπως εξέφρασε σε ραδιοφωνική εκπομπή, το τροχαίο έγινε τα ξημερώματα, γύρω στις 03.00, αλλά «εμείς το μάθαμε στις 06.00 το πρωί. Ο οδηγός κατάφερε και ανέβηκε τον γκρεμό με τα πόδια και ειδοποίησε. Η κοπέλα ήταν ζωντανή. Μέχρι τις 10.00 το πρωί όχι μόνο είχε τις αισθήσεις της, αλλά είχε διαύγεια και συζητούσε κανονικά. Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια».

«Εμείς εδώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά από απέναντι γιατί δεν είχαν έρθει τόσες ώρες εφόσον ο καιρός ήταν πολύ καλός και δεν είχαν εμπόδιο από τη θάλασσα;», αναρωτήθηκε η κα Γεωργακά. «Η ΕΜΑΚ ήρθε μαζί με το Λιμενικό στις 13.00 το μεσημέρι, ενώ μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει ελικόπτερο στην Κρήτη και ήρθε ελικόπτερο από την Αθήνα για να πάρει τον οδηγό. Δεν πλησίασε καν στην κοπέλα η οποία πια είχε φύγει από τη ζωή», προσέθεσε.

Και συνέχισε: «Φυσικά όταν ήρθε βοήθεια, οι άνθρωποι όλοι έδωσαν τα πάντα, έκαναν ό,τι μπορούσαν και μάλιστα σε ένα δύσκολο σημείο όπως ήταν ο συγκεκριμένος γκρεμός. Θα μπορούσε όμως, το λιμενικό να είναι εδώ στις 07.30 και να είχαν προσεγγίσει από τη θάλασσα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αν ερχόταν το λιμενικό από την κάτω πλευρά, που είναι πιο βατό από εκεί το σημείο- και αν δεν μπορούσε να πλησιάσει, θα πήγαινε ένα φουσκωτό από εδώ να τους πάρει- θα έδιναν τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι και ίσως τώρα να ζούσε. Υπήρξε όμως, πολύωρη καθυστέρηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, φανέρωσε την ανασφάλεια που η ίδια νιώθει σαν μητέρα. «Είδαμε το κορίτσι να έχει αυτή την κατάληξη και προσωπικά νιώθω μεγάλη ανασφάλεια σαν μητέρα τριών παιδιών», σχολίασε προβληματισμένη, τονίζοντας πως «κάτι μπορεί να αποβεί μοιραίο αν δεν αντιμετωπιστεί όταν πρέπει»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.