ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Challenger 3: Αυτό είναι το βρετανικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς (βίντεο)

Challenger 3: Αυτό είναι το βρετανικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς (βίντεο)

Το τεθωρακισμένο άρμα μάχης νέας γενιάς Challenger 3 είναι γεγονός, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, υπεγράφη σύμβαση ύψους 800 εκατομμυρίων λιρών ή 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την εταιρεία Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη του τεθωρακισμένου άρματος μάχης νέας γενιάς Challenger 3.

O ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Πρόκειται για μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων λιρών που θα προσφέρει το πιο θανατηφόρο άρμα μάχης στην Ευρώπη και θα μας επιτρέψει να εκσυγχρονίσουμε τις χερσαίες δυνάμεις μας». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το νέο άρμα μάχης θα είναι εξοπλισμένο με πυρομαχικά, ικανά να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, έχοντας παράλληλα αυξημένη εμβέλεια.

Τα χαρακτηριστικά του

Επιπρόσθετα, το Challenger 3 θα διαθέτει νέο πυργίσκο με αναβαθμισμένο λειόκανο πυροβόλο των 120 χιλιοστών, ενώ ακόμα θα έχει βελτιωμένο κινητήρα με νέο σύστημα ψύξης και νέο σύστημα ανάρτησης, που θα απορροφά τους κραδασμούς σε μεγαλύτερο βαθμό κατά την διάρκεια βολών και να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 60 μίλια την ώρα.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άρμα μάχης θα διαθέτει νέο αυτόματο σύστημα ανίχνευσης και παρακολούθησης στόχων, για τον εντοπισμό εχθρικών απειλών με θερμικές κάμερες μεγάλης εμβέλειας, που θα επιτρέπει την αναγνώριση του επιχειρησιακού πεδίου με υψηλή ευκρίνεια τη μέρα αλλά και τη νύχτα.

Προκειμένου να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες του βρετανικού Στρατού, το Challenger 3 θα είναι μια πλήρως ψηφιακή πλατφμόρμα, ικανή να δέχεται και να μοιράζεται πληροφορίες σε ένα διαλειτουργικό πεδίο μάχης. Στόχος των Βρετανών είναι να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα τανκς τύπου Challenger 2 που βρίσκονται σε επιχειρησιακή λειτουργία από το 1998. Το πρώτο Challenger 3 αναμένεται να αποτκήσει αρχική επιχειρησιακή ικανότητα το 2027 και πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.