ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νιγηρία: O αρχηγός της Μπόκο Χαράμ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Νιγηρία: O αρχηγός της Μπόκο Χαράμ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Ο ηγέτης της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, Αμπουμπακάρ Σεκάου, τραυματίστηκε βαριά όταν προσπάθησε να αυτοκτονήσει για να αποφύγει να συλληφθεί από αντίπαλους τζιχαντιστές , σύμωνα με δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Σεκάου – που έγινε γνωστός από την απαγωγή μαθητριών το 2014 – αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος προκειμένου να θέσει τέρμα στη ζωή του, για να μην πέσει στα χέρια μαχητών του ISWAP, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική.

Οι συμπλοκές των δύο οργανώσεων γίνονταν τις τελευταίες ημέρες στην βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο της Νιγηρίας.

Μετά από μάχες, οι τζιχαντιστές του ISWAP περικύκλωσαν τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Sambisa, προπύργιο της οργάνωσης, και απαίτησαν την παράδοσή τους.

Ο Σεκάου τότε προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Δεν σκοτώθηκε όμως αλλά τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο. Παρόλα αυτά κατάφερε να διαφύγει μαζί με κάποιος μαχητές του, προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Σεκάου τραυματίστηκε όταν ανατίναξε με εκρηκτικά το σπίτι στο οποίο είχε ταμπουρωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.