Διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr διοργανώνει η Αmerican Hellenic Educational Progressive Association- AHEPA σε συνεργασία με Mediterranean Council & Forum MEDCF (medcf.org), υπό την αιγίδα της ΑΗΕΡΑ Ελλάδας Περιφέρεια 25, την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 19.00.

Θέμα της συζήτησης: «Η Γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής υπό το πρίσμα της αναγνώρισης της Αρμένικης Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ».

Συζητούν ζωντανά, Δρ. Βλάσης Αγτζίδης, κ.Σαββας Τσιβίκος – Πρόεδρος επιτροπής θεμάτων Κύπρου Ελλάδος και Ύπατος ταμίας ΑΗΕΡΑ (ΗΠΑ), κ. Άκης Δαγκαζιάν– εκπρόσωπος Εθνικής Αρμένικης Επιτροπής, θα χαιρετίσει ο κ. Φάνος Πιτυρής Ύπατος Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ευρώπης και ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Περιφέρεια 25 Ελλάδας.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Λαδιανός, ενώ προλογίζει και σχολιάζει ο κ.Ανδρέας Ζαπουνίδης Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς.

Η ΑΗΕΡΑ και η Αρμένικη ομογένεια τόσο στις ΗΠ αλλά και σε όλο τον κόσμο, έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη για την αναγνώριση των εγκλημάτων της Τουρκίας κατά της ανθρωπότητας.

Ο πρόεδρος των ΗΠ Τ Μπάϊντεν αναγνώρισε την αρμένικη Γενοκτονία και αποδείχθηκε ότι οι αγώνες που δίνονται ασταμάτητα όσα χρόνια και να περάσουν δικαιώνονται. Κομμάτι του παζλ της γεωστρατηγικής σκακιέρας στην Ευρασία, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας σε ένα καυτό καλοκαίρι και τις αμυντικές συμμαχίες να αλλάζουν τα δεδομένα, η κατάσταση θυμίζει την αρχή του προηγούμενου αιώνα, μόνο που τώρα φαίνεται πως τα μεγάλα συμφέροντα έχουν γυρίσει την πλάτη στη Τουρκία.

Το σίγουρο είναι πως τα Έθνη πρέπει να μην ξεχνάνε την ιστορία τους και να αγωνίζονται για τα δίκαια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">