Μπορεί οι ΗΠΑ να έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με πολλές χώρες για το μαχητικό 5ης γενιάς F-35, ωστόσο υπάρχει ένα αεροσκάφος που απαγορεύεται να πουληθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και αυτό δεν είναι άλλο από το, εξίσου πέμπτης γενιάς, μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων F-22.
Αρκετοί έχουν αναρωτηθεί πως και οι πιο κοντινοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως το Ισραήλ, δεν έχουν εντάξει τα Raptors στο οπλοστάσιο τους, όπως έχουν κάνει με τα F-35, ωστόσο οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει εξαρχής ότι αυτό είναι το καλύτερο μαχητικό αεροπορικής υπεροχής στον πλανήτη και θα το «προστατεύσουν» για τα δικά τους συμφέροντα και μόνο.
Για αυτό τον λόγο το Κογκρέσο αποφάσισε να απαγορεύσει δια νόμου την πώληση του σε τρίτες χώρες, προκειμένου να μην μπορέσει να μεταφερθεί σε άλλους η «άπιαστη» τεχνολογία του, που ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει στα άλλα, πολύ νεότερα, stealth μαχητικά 5ης γενιάς.
Αυτό που δεν είναι, ενδεχομένως, ευρέως γνωστό είναι ότι η τροπολογία «Obey», από το όνομα του πρώην βουλευτή των ΗΠΑ Ντέιβιντ Ομπέι o οποίος την εισήγαγε το 1997, η οποία απαγορεύει την εξαγωγή του F-22 Raptor, δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο για να εμποδισθεί η εξαγωγή του Raptor στο Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ ανησυχούσαν εντόνως για τις συνεργασίες και τις ανταλλαγές εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας μεταξύ του Ισραήλ, της Ρωσίας και της Κίνας και δεν ήθελαν να βρεθούν σε «εχθρικά» χέρια οι πληροφορίες και οι τεχνολογίες του καλυτερου μαχητικού στον κόσμο, του F-22.
Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σκόπευε κάποτε να προμηθευτεί 750 F-22 με σκοπό να πετούν στους Σοβιετικούς ουρανούς για την αντιμετώπιση της πυραυλικής υπεροχής της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 ήρθε το τέλος του ψυχρού πολέμου και ο αριθμός αυτός μειώθηκε σταδιακά για να φθάσει τελικά στα 187 αεροσκάφη.