ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ξεκάθαρο μήνυμα της Ρωσίας – Ναυπηγεί πολεμικό stealth πλοίο εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ

Ξεκάθαρο μήνυμα της Ρωσίας – Ναυπηγεί πολεμικό stealth πλοίο εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ

Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά στη ναυπήγηση του πρώτου πολεμικού της πλοίου με τεχνολογία stealth που θα του επιτρέπει να αποφεύγει τον εντοπισμό από εχθρικά ραντάρ.

Η καρίνα της κορβέτας Mercury, του πρότζεκτ 20386 όπως αποκαλείται, έχει ήδη ολοκληρωθεί και το σκάφος αναμένεται να παραδοθεί στο Ναυτικό της Ρωσίας τον ερχόμενο χρόνο, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η κορβέτα θα έχει μήκος 109 μ., βάρος 30 τόνων και θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων με αυτονομία 5.000 μιλίων, ενώ το πλήρωμά της θα αποτελείται από 80 άτομα. Θα διαθέτει επίστρωση με ειδική βαφή που θα απορροφά τα ραδιοκύματα καθώς και ειδικό σχήμα με ελάχιστες προεξοχές με ανοίγματα στην επιφάνεια της, ενώ θα εξοπλισθεί με πυραύλους κρούζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβόλα και θα μπορεί να αναπτύσσει ανθυποβρυχιακή δράση.

Η Ρωσία έχει εφαρμόσει τεχνολογία stealth με ειδική επίστρωση σε κάποια από τα πολεμικά της πλοία, αλλά τα δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα με τεχνολογία stealth, λέει το RIA. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια στο Ναυτικό της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις της Δύσης. Οι πολιτικές σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από την κατάρρευση το 1991 της ΕΣΣΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 η Ρωσία φερόταν έτοιμη να βάλει στο συρτάρι τα σχέδια για πολεμικό σκάφος με τεχνολογία stealth. Στρατιωτική πηγή είχε πει το 2013 στην εφημερίδα Izvestia ότι πλοίο αυτό θα ήταν πολύ ακριβό – καθώς το κόστος ναυπήγησής του εκτιμάτο τότε στα 18 δισ. ρούβλια (κάπου 200 εκατ. ευρώ) – όπως λίαν δαπανηρός θα ήταν και ο εξοπλισμός του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.