Η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη δείχνει να λαμβάνει άλλη τροπή καθώς σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Α.Λουκασνέκο, σε στρατιωτικό συμβούλιο ανακοίνωσες στην στρατιωτική ηγεσία ότι θα πρέπει η χώρα να να προετοιμαστεί για μια πιθανή πολεμική σύρραξη.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του Μινσκ προανήγγειλε ότι η Λευκορωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις αμυντικές της ικανότητες. Να σημειώσουμε ότι ήδη στο έδαφος της χώρας

Ταυτόχρονα, o Λευκορώσος πρόεδρος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής οι λευκορωσικές αρχές δεν παρατηρούν «τάσεις να ξεκινήσει πόλεμος εναντίον μας», αν και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις γειτονικές χώρες, ιδίως την Πολωνία, ότι αναπτύσσει στρατεύματα στα σύνορα και έχει καλέσει για προετοιμασία ενόψει ενός πιθανού συγκρούσεως.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Lukashenko εξέδωσε δημόσια προειδοποίηση ότι μια επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της Λευκορωσίας θα σήμαινε την αρχή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλω να προειδοποιήσω τους αντιπάλους μας, τους ανταγωνιστές μας. Θυμηθείτε, μια επίθεση στη Λευκορωσία είναι τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», είπε.