Η Αεροπορία των ΗΠΑ έδωσε εντολή να καθηλωθεί ολόκληρος ο στόλος των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 για επιθεώρηση λόγω ανησυχιών ότι το ουραίο τμήμα  μπορεί να αποκολληθεί  από το αεροσκάφος να πέσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης!

Η USAF διέταξε τις επιθεωρήσεις την Τρίτη για ένα «μη συμμορφούμενο τμήμα στο συγκρότημα του κάθετου σταθερού». Οι πτητικές λειτουργίες περιορίζονται έως ότου ολοκληρωθεί η επιθεώρηση διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

Την οδηγία της Τρίτης ακολούθησε  μια νέα οδηγία την Παρασκευή για κάθε KC-135 που πρέπει να επιθεωρείται για μη σωστή τοποθέτηση  των πείρων στο ουραίο τμήμα.

Η απαίτηση της Παρασκευής είναι να πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ η πιο πρόσφατη οδηγία απαιτεί επιθεωρήσεις πριν από κάθε  πτήση.

«Εξετάζουμε  αυτή την οδηγία με ιδιαίτερη  προσοχή, μετά από διαβούλευση με τους ειδικούς μηχανικούς μας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Michael Kovalchek, Ανώτερος Επικεφαλής Υποστήριξης  στο τμήμα Legacy Tanker του Κέντρου Διαχείρισης Κύκλου Ζωής της Αεροπορίας.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τη Διοίκηση Αεροπορικής Κινητικότητας και όλους τους επιχειρησιακούς χρήστες και αναμένουμε ότι όλα τα αεροσκάφη θα επιθεωρηθούν».

Από την πεσμένη Κυριακή, τουλάχιστον 90 αεροσκάφη είχαν επιθεωρηθεί, ενώ περίπου 24 βρέθηκαν να μην έχουν τις απαραίτητες διορθώσεις ασφάλειας, ανέφερε η USAF. Τα αεροπλάνα που έχουν ήδη επιθεωρηθεί και έχουν βρεθεί με τις κατάλληλες τροποποιήσεις  έχουν επιστρέψει στην κατάσταση πτήσης.

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, περισσότερα από 200 αεροσκάφη KC-135 θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό το ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!