Η Dassault βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει μια νέα σύμβαση για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Rafale, μέχρι τα τέλη του 2024, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας, Έρικ Τραπιέ.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του δεν αποκάλυψε το όνομα της χώρας με την οποία η Dassault βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και κοντά σε συμφωνία.

Οι δηλώσεις αυτές στο «Europe 1» έγιναν με αφορμή την πρόσφατη πώληση 12 μαχητικών στη Σερβία, η οποία οριστικοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Βελιγράδι.

Το κόστος αυτής της πώλησης ανέρχεται στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με την Σερβία να γίνεται η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα που αγοράζει τα γαλλικά μαχητικά, μετά την Γαλλία, την Ελλάδα και την Κροατία.

Εκτός Ευρώπης, μαχητικά Rafale έχει η Ινδία, η Αίγυπτος και το Κατάρ. Το γαλλικο μαχητικό έχει παραγγείλει η Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

La Tribune: «Το ινδικό Ναυτικό αφορά η νέα σύμβαση»

Το γαλλικό σάιτ La Tribune, επικαλούμενο «καλά ενημερωμένες πηγές», υποστηρίζει ότι ο CEO της Dassault αναφερόταν στη σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί με το Ναυτικό της Ινδίας για την απόκτηση των Rafale M (Marine).

Η Ινδία εξέταζε για πολύ καιρό τις επιλογές της για την απόκτηση μαχητικών που θα επιχειρούν από τα αεροπλανοφόρα INS Vikramaditya και INS Vikrant. Rafale M και F-18 Super Hornet «κονταροχτυπήθηκαν» για αρκετό καιρό, αλλά τελικά η κυβέρνηση της Ινδίας έστειλε επίσημα Letter of Request (LoR) στην Γαλλία αναφορικά με την προμήθεια 26 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale Marine.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά βρίσκονται στο τέλος τους, σύμφωνα με την La Tribune.