Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Αεροπορίας κατέπεσαν σε ατύχημα στο Μερτ-ε-Μοζέλ την Τετάρτη (14/8), όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο AFP αναφέρει ότι τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν ενώ μετείχαν σε άσκηση.

Ο ένας από τους πιλότους εκτινάχθηκε πριν από τη σύγκρουση και εντοπίστηκε σώος χωρίς να έχει τραυματιστεί. Ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος πιλότος που επέβαιναν στο δεύτερο αεροσκάφος εξακολουθούν να αναζητούνται.

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», τόνισε η αρμόδια Νομαρχία σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι «ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων».

Η Νομαρχία δεν έκανε λόγο για θύματα, τονίζοντας ότι «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους» ιδίως από την τοπική Χωροφυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η στρατιωτική Αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια του ατυχήματος», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «θα δώσει νέα ενημέρωση για την κατάσταση, μόλις γίνουν γνωστές νέες πληροφορίες».