
Σε μια από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις των τελευταίων ετών προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αφού για πρώτη φορά έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες για το πρόγραμμα του νέου μαχητικού 6ης γενιάς της αμερικανικής Αεροπορίας.
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Next Generation Air Dominance – NGAD» ήταν αντικείμενο σχολιασμού από ειδικούς και στρατιωτικούς αναλυτές τα τελευταία χρόνια, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκαλύπτει νέες πληροφορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το νέο μαχητικό αεροσκάφος θα λέγεται F-47.
Μαζί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το F-47 θα είναι το πιο θανατηφόρο μαχητικό στον κόσμο», ενώ υποστήριξε στην συνέχεια ότι ένα πρωτότυπο μοντέλο του μαχητικού αεροσκάφους πετάει εδώ και 5 χρόνια.
Ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την τιμή του. Έπειτα τόνισε:
«Το F-47 θα πετάει με πολλά πολλά drones»,ενώ εκθείασε τα stealth χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο αεροσκάφος, λέγοντας πως «θα είναι πρακτικά αόρατο με γυμνό μάτι».
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται να φτιάξουν μια «ειδική» έκδοση του μαχητικού για να εξάγουν σε τρίτες χώρες, πλην όμως θα πρόκειται για «υποβαθμισμένες» εκδόσεις σε σχέση ,με την έκδοση του μαχητικού που θα χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ.
Τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-47 θα αντικαταστήσουν τα F-22 Raptor, ενώ το συμβόλαιο παραγωγής των 6ης γενιάς stealth αεροσκαφών είναι αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το «έκλεισε» η εταιρεία Boeing.
Το NGAD, πλέον F-47, σχεδιάστηκε ως μια «οικογένεια συστημάτων» που επικεντρώνεται γύρω από ένα μαχητικό έκτης γενιάς για την αντιμετώπιση αντιπάλων, όπως η Κίνα και η Ρωσία, στην αεροπορική κυριαρχία.
🔴🇺🇸Le @SecDef sur le nouveau F-47 : « C’est un grand jour pour nos combattants. C’est un grand jour pour notre pays, un grand jour pour le monde… L’Amérique va avoir des générations dans le futur de domination aérienne grâce à ce chasseur de sixième génération. » https://t.co/j1isQRY7oE pic.twitter.com/x0BFNUH0X0
— Trump Fact News 🇺🇸 (@Trump_Fact_News) March 21, 2025
Trump delivered a White House speech, with a key focus on Elon Musk, while also addressing the new F-47 fighter jet contract and what he calls “Liberation Day,” when tariffs on Canada, China, and Mexico take effect.
Sky’s @skydavidblevins has the details.
📺 Sky 501 and YT pic.twitter.com/AOdHBb21P0
— Sky News (@SkyNews) March 21, 2025
Boeing gets NGAD.
LM has F-35
Northrop has B-21
General Atomics or Anduril get CCA unmanned program.F-47. Nod to P-47 maybe.
Massive secrecy with B-21 and F-47. Completely different from the transparency of the F-35 program. https://t.co/ZZguRiIwiM
— Gruntled History Teacher (@Fabius1453) March 21, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.