ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κίνα: Παρουσιάστηκε το πρώτο καταδυόμενο UAV (βίντεο)

To υβριδικό αερόχημα έχει τη δυνατότητα πτήσης αλλά και κατάδυσης

Κίνα: Παρουσιάστηκε το πρώτο καταδυόμενο UAV (βίντεο)

Η Κίνα παρουσίασε το Nezha-SeaDart, ένα πρωτοποριακό υβριδικό drone εναέριας και υποβρύχιας λειτουργίας που συνδυάζει δυνατότητες κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) με υποβρύχια κίνηση.

Το drone αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong, και είναι ικανό να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα τόσο από το έδαφος όσο και από το νερό. 

Μπορεί να περιηγείται στον αέρα χρησιμοποιώντας τα φτερά του για ανύψωση, ενώ όταν βρίσκεται κάτω από νερό, αναδιπλώνει τους τέσσερις έλικες και μετατρέπεται σε υποβρύχιο, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ρύθμισης πλευστότητας για να ποικίλει το βάθος του μέχρι τα 8 μέτρα και να παραμένει βυθισμένο για έως και 29 ώρες​.

Το Nezha-SeaDart αποτελεί μέρος μιας σειράς υβριδικών drone εναέριας και υποβρύχιας λειτουργίας, που περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο μοντέλο Nezha IV, το οποίο διαθέτει επιπλέον υποβρύχιες προωθητικές μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δυνατότητα αυτών των drone να λειτουργούν τόσο στον αέρα όσο και στο νερό τους επιτρέπει να εκτελούν αποστολές που προηγουμένως απαιτούσαν πολλαπλά εξειδικευμένα οχήματα​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.