ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Μαρόκο και Τσεχία θα αντικαταστήσουν τα C-130 τους με τα βραζιλιάνικα μεταγωγικά C-390 Millennium

Συνεχίζει να αυξάνει το πελατολόγιό της η Embraer

Μαρόκο και Τσεχία θα αντικαταστήσουν τα C-130 τους με τα βραζιλιάνικα μεταγωγικά C-390 Millennium

Άλλα δύο κράτη φαίνεται ότι επέλεξαν το μεταγωγικό αεροσκάφος C-390 της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, το Μαρόκο και η Τσεχία.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Βραζιλία, η Embraer παρουσίασε ένα βίντεο με τους χειριστές του αεροσκάφους C-390. Ανάμεσα στις σημαίες χωρών που ήδη έχουν παραγγείλει η χρησιμοποιούν το μεταγωγικό, εμφανίστηκαν και οι σημαίες της Τσεχίας και του Μαρόκου.

Ανάμεσα στις σημαίες ήταν και εκείνη των ΗΑΕ και της Χιλής, οι οποίες επίσης δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την αγορά των μεταγωγικών.

Όσον αφορά τη Τσεχία, η ίδια η τσεχική κυβέρνηση είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2023 ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Embraer για την αγορά δύο μεταγωγκών αεροσκαφών, για να αντικαταστήσει τα αμερικανικής κατασκευής C-130K.

Από την άλλη, για το Μαρόκο υπήρχαν μόνο ανεπιβεβαίωτες αναφορές, καθώς κυβερνητικές αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν πρόσφατα την Πορτογαλία, υποδηλώνοντας ενδιαφέρον για την απόκτηση του αεροσκάφους. Οι αναφορές έκαναν λόγο για πιθανή συνεργασία στην κατασκευή του αεροσκάφους, με τη συμμετοχή εγχώριων βιομηχανιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το C-390 Millennium θα αντικαταστήσει τα παλαιότερα μοντέλα C-130 Hercules στη μαροκινή  Αεροπορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.