ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Αιφνιδιαστική άσκηση της Ρωσίας με τακτικά πυρηνικά στο Καλίνιγκραντ – Πολωνία: «Έχουν εκατοντάδες πυρηνικά στον θύλακα»

Συμμετοχή χερσαίων, εναέριων και ναυτικών μονάδων

Αιφνιδιαστική άσκηση της Ρωσίας με τακτικά πυρηνικά στο Καλίνιγκραντ – Πολωνία: «Έχουν εκατοντάδες πυρηνικά στον θύλακα»

Ο ρωσικός θύλακας του Καλίνιγκραντ για ακόμα μία φορά έχει μπει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας με την Πολωνία να κάνει λόγο για εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές στο σημείο.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την απόφαση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας να επεκτείνει τον γεωγραφικό χώρο των ασκήσεων με τακτικά πυρηνικά όπλα και στον Στρατιωτικό Σχηματισμό του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη που περιλαμβάνει και το Καλίνιγκραντ) εκτός από τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια όπου αρχικά είχε αναφερθεί.

Ο στρατιωτικός τομέας του Λένινγκραντ εκτείνεται από τα σύνορα με τη Νορβηγία στον βορρά μέχρι τη Λευκορωσία και περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο και τον θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική θάλασσα.

Ο επικεφαλής του διπλωματικού τμήματος της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, για το ζήτημα δήλωσε: «Αν κοιτάξουμε τον πόλεμο από τη Βαρσοβία, βλέπουμε ότι το Καλίνινγκραντ είναι πολύ κοντά μας. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τακτικές πυρηνικές κεφαλές σταθμευμένες εκεί και αυτό είναι κίνδυνος για εμάς».

Οι δηλώσεις δεν είναι τυχαίες καθώς η ρωσική πλευρά δοκίμασε σενάρια με την φόρτωση πυραύλων Χ-32 (οι πυρηνικές εκδόσεις των πυραύλων) στα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3.

Η συμμετοχή των βομβαρδιστικών στις ασκήσεις έρχονται να προστεθούν ήδη στην τακτική κινητοποίηση σχηματισμών με Iskander και MiG-31Κ με Kinzhal που ασκούνται στον κεντρικό και νότιο τομέα των στρατιωτικών δυνάμεων που σημαίνει ότι ασκήσεις πυρηνικών έχουν επεκταθεί σε όλη την ρωσική επικράτεια και ειδικότερα στην γραμμή αντιπαράθεσης με την Δύση.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από τον εξοπλισμό μιας κορβέτας κλάσης Tarantul (1000 τόνων) του Στόλου της Βαλτικής με αντιπλοϊκό πύραυλο κρουζ 3M-80/82 Moskit (ικανότητας κρούσης με ταχύτητα μέχρι 3μαχ) με πυρηνική κεφαλή κάτι που σημαίνει ότι κάθε μεγάλη μονάδα του ναυτικού του ΝΑΤΟ θα βυθιστεί με έναν και μόνο πύραυλο αν πληγεί καθώς αυτοί οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί να χτυπούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

 «Το προσωπικό της μονάδας πυραύλων του Στρατιωτικού Τομέα του Λένινγκραντ εξασκείται σε αποστολές εκπαίδευσης μάχης με πυρηνικά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης ότι κατά το δεύτερο στάδιο των ασκήσεων θα επεξεργαστούν θέματα κοινής εκπαίδευσης μονάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας πάνω στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων με επίκεντρο τους Iskander-M.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.