ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Ανοιχτά μέτωπα φωτιάς περιμετρικά της Αττικής σε Βαρυμπόμπη, Κόκκινο Μύλο, Αιγάλεω

112 για φωτιά κοντά σε οικισμό στη Βόλβη

Ανοιχτά μέτωπα φωτιάς περιμετρικά της Αττικής σε Βαρυμπόμπη, Κόκκινο Μύλο, Αιγάλεω

Διαδοχικές πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) στην Αττική, με σοβαρότερες τις πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ συναγερμός σήμανε και σε Χαλάνδρι και Αιγάλεω.

Λίγο νωρίτερα οι κάτοικοι στον οικισμό Λίμνη, στη Βόλβη έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς στην περιοχή ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα πριν λάβουν διαστάσεις και έως αυτή την ώρα οι προσπάθειες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η πυρκαγιά στον Κόκκινο Μύλο – Μενίδι, που διαπιστώθηκαν πέντε εστίες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε ευθεία γραμμή.

Η Πολιτική Προστασία είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εβδομάδα, που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών. Οι συνθήκες που χαρακτηρίζονται με τον όρο  «Hot-Dry-Windy» καιρό,  (ζέστη, πολύ χαμηλή υδρασία και ισχυροί άνεμοι). Μάλιστα, από την αρχή της εβδομάδας οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τέσσερις περιφέρειες:

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Ντόμινο πυρκαγιών

Από το μεσημέρι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν μάχες για να αντιμετωπίσουν τις σχεδόν ταυτόχρονες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Αττική.

Ειδικότερα, φωτιά σε ξερά χόρτα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) στη Βαρυμπόμπη. Η φωτιά έκαιγε κοντά στην ταβέρνα «Θέα» και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο πριν τις 17.00.

Σχεδόν ταυτόχρονα, φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι φλόγες καίνε σε ρεματιά, στην οδό Κλεισούρας, κοντα σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις αναμένεται να αυξηθούν, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο και να μην απειληθούν άμεσα σπίτια. Λόγω της φωτιάς, διενεργούνται εκτροπές σε Λεωφόρο Ιωνίας και Γκρίτσα, στην οδό Αλαμάνας και στην οδό Ποσειδώνος, στην περιοχή του Μενιδίου.

Λίγο νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και σε αποθήκη στο Αιγάλεω. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 15.00 η φωτιά σε αποθήκη ξυλείας επί της Λ. Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση σε περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν 14:00 κοντά στον οικισμό Λίμνη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το «112» τονίζοντας στους κατοίκους στην περιοχή του οικισμού της Λίμνης Βόλβης να είναι σε ετοιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.