Την άρνησή τους να συνεχίσουν να πολεμούν για τη χώρα τους εξέφρασαν Ισραηλινοί στρατιώτες μέσα από επιστολή που εστάλη στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εάν δεν καταφέρει να πάρει πίσω τους ομήρους και να προχωρήσει τις διαδικασίες της εκεχειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιστολή απευθύνεται στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και στη διοίκηση του ισραηλινού στρατού, ενώ μάλιστα υπογράφεται από 130 στρατιώτες όλων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Αναλυτική η επιστολή:

«Είναι πλέον καθαρό ότι η συνέχιση του πολέμου στη Γάζα όχι μόνο καθυστερεί την επιστροφή των ομήρων, αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Αρκετοί από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, πολλοί περισσότεροι από εκείνους που σώθηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Εμείς, που υπηρετούμε με αφοσίωση και ρισκάρουμε τις ζωές μας, ανακοινώνουμε στην κυβέρνηση ότι αν δεν αλλάξει αμέσως στάση και δεν δουλέψει στην κατεύθυνση συμφωνίας επιστροφής των ομήρων, δεν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να υπηρετούμε

Για μερικούς από εμάς, η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί, για άλλους, είναι κοντά. Η μέρα που με ραγισμένη καρδιά θα σταματήσουμε να αποκρινόμαστε στο κάλεσμα για υπηρεσία, πλησιάζει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!