ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ'τον Τάιλερ και μπρος»!

Απήχθη από το ISIS όταν ήταν 11 χρονών και εντοπίστηκε 10 χρόνια αργότερα μέσω του TikTok (βίντεο)

Η ιστορία της 21χρονης πλέον κοπέλας έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο

Απήχθη από το ISIS όταν ήταν 11 χρονών και εντοπίστηκε 10 χρόνια αργότερα μέσω του TikTok (βίντεο)

Ακούγεται σαν μυθιστόρημα η περιπέτεια της Φάσια Αϊμίν Σάιντο μέχρι τη στιγμή της λύτρωσής της, αλλά δεν είναι. Η 21χρονη Γιαζίντι γυναίκα, εντοπίστηκε και επέστρεψε στο σπίτι της μέσα σε ένα συγκινητικά και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα. 

Το 2014 η Φάσια σε ηλικία 14 ετών, έπεσε στα χέρια ενός Παλαιστίνιου πολεμιστή της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, κατά τη διάρκεια επιδρομών στο Βόρειο Ιράκ.

Από εκεί η νεαρή κοπέλα έγινε σκλάβα του σεξ, αποτελώντας ουκ ολίγες φορές «βορά» στις σεξουαλικές διαστροφές των τζιχαντιστών.

Παρόλα αυτά, το τέλος του δεκαετούς μαρτυρίου ήρθε για την Φάσια μέσω ενός post που έκανε στο TikTok στις 7 Οκτωβρίου, ζητώντας βοήθεια για να δραπετεύσει και να επιστρέψει πίσω στην οικογένειά της.

Το κοινό επικοινώνησε με τη Nadia Murad, τη βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης ακτιβίστρια, ωστόσο η βοήθεια ήρθε από τον Steve Maman, έναν Καναδό γεννημένο στο Μαρόκο που πουλάει vintage αυτοκίνητα σε συλλέκτες για να ζήσει και είδε τη σχετική της δημοσίευση.

Ο Steve Maman, ο οποίος διευθύνει επίσης μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην απελευθέρωση κοριτσιών και γυναικών που έχουν απαχθεί από το ISIS, ισχυρίζεται ότι έχει σώσει πάνω από 140 κοπέλες Γιαζίντι από τα χέρια τζιχαντιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικός παράγοντας για τη σωτηρία της Φάσια, είναι ο θάνατος του κακοποιού που την είχε απαγάγει στα 14 της, καθώς ο Παλαιστίνιος τζιχαντιστής είχε πέσει νεκρός στο πεδίο της μάχης το 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.