Το χτύπημα στην Μακιίφκα που οδήγησε στο θάνατο 89 Ρώσων στρατιωτικών έκανε το ρωσικό ΥΠΑΜ να αναφερθεί στα αίτια του πλήγματος ενισχύοντας την αποκάλυψη του Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή Αντρέι Ρουντένκο που ανέφερε ότι το 80% των ουκρανικών επιθέσεων συνδέονται με τη χρήση στρατιωτικών μέσων μη ασφαλών επικοινωνιών.

Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητα των κινητών συσκευών και μπορεί να καθορίσει συντεταγμένες για τα επόμενα χτυπήματα.

«Όσοι βρίσκονται στη ζώνη επιχειρήσεων, μην χρησιμοποιείτε ρωσικές κινητές επικοινωνίες, ακόμη και στις πίσω πόλεις! Ο εχθρός έχει διαθέσιμους σταθμούς που εντοπίζουν την κατεύθυνση των κινητών επικοινωνιών. Και υπολογίζουν αμέσως την τοποθεσία σας.

Εάν ο εχθρός έχει MLRS HIMARS μεγάλης εμβέλειας, η απόσταση δεν είναι πρόβλημα για αυτόν. 8 στις 10 επιδρομές προκαλούνται από τη χρήση κινητών επικοινωνιών και μη ασφαλών συσκευών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιείτε κινητές επικοινωνίες σε τοποθεσίες και στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Ρουντένκο.