ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Απότομη προσγείωση» για τα stealth βομβαρδιστικά των ΗΠΑ: Εκτός υπηρεσίας μέχρι νεωτέρας τα Β-2

Μετά το σοβαρό ατύχημα ενός αεροσκάφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα

«Απότομη προσγείωση» για τα stealth βομβαρδιστικά των ΗΠΑ: Εκτός υπηρεσίας μέχρι νεωτέρας τα Β-2

Η αμερικανική αεροπορία ανακοίνωσε ότι καθηλώνει τον στόλο των stealth βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-2 Spirit μέχρι νεωτέρας, μετά το σοβαρό ατύχημα ενός αεροσκάφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Και τα 20 βομβαρδιστικά B-2 Spirit της USAF θα παραμείνουν καθηλωμένα, καθώς οι τεχνικοί θα τα επιθεωρήσουν για πιθανά ελαττώματα ασφαλείας, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Η «προσγείωση» των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι σημαντική καθώς παρέχει, μαζί με το B-52 Stratofortress, το εναέριο σκέλος της πυρηνικής τριάδας των ΗΠΑ. Το B-2 έχει αναπτυχθεί τακτικά στον Ινδο-Ειρηνικό και πιο πρόσφατα στην Ευρώπη ως επίδειξη δύναμης.

«Το Νο. 1 μέλημά μας είναι η ασφάλεια του προσωπικού και του στόλου μας», δήλωσε ο σμήναρχος Daniel Diehl, διοικητής του 509ης Πτέρυγας Βομβαρδισμού της USAF, σε δήλωση μετά την αναγκαστική προσγείωση.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2022, προέκυψε μια τεχνική δυσλειτουργία σε ένα B-2, με το πλήρωμα να αποφασίζει να κάνει έκτακτη προσγείωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν πλήρως επιτυχημένη, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και υλικές ζημιές στο αεροσκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο μικρός στόλος στρατηγικών αεροσκαφών τύπου B-2 όχι μόνο βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια ατυχήματα αλλά ακόμα και με μικρή διαθεσιμότητα, αφού σχεδόν τα μισά μπορούν να είναι επιχειρησιακά λειτουργικά ανά πάσα στιγμή.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.