ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Απουσία «αποδεικτικών» στοιχείων για τις «ελάχιστες» ζημιές από την ιρανική επίθεση

Τoν Απρίλιο πληθώρα βίντεο - Τώρα κανένα!

Απουσία «αποδεικτικών» στοιχείων για τις «ελάχιστες» ζημιές από την ιρανική επίθεση

Σε αντίθεση με την ιρανική επίθεση τον Απρίλιο όπου τα χτυπήματα δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρά κάτι που έδειξαν άμεσα οι ισραηλινοί με πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ακόμα δεν έχουν δείξει ότι τα χθεσινά ήταν αντίστοιχου επιπέδου.

Οι λιτές δηλώσεις και το «μούδιασμα» καθώς το Ιράν έκανε χρήση μόλις ενός τμήματος των υπερ-υπερηχητικών πυραύλων Fattah-1, ένα -εμφανιζόμενο από τους Ιρανούς- πολυηχητικό βλήμα 13-15 Mach.

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) παραδέχθηκε σήμερα ότι ορισμένες αεροπορικές βάσεις χτυπήθηκαν χθες, αλλά όπως είπαν οι πύραυλοι κατέστρεψαν κτίρια γραφείων και άλλους χώρους συντήρησης στις βάσεις που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της ισραηλινής Αεροπορίας (IAF), σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF.

Κανένα αεροσκάφος της IAF δεν υπέστη ζημιές στην επίθεση και όλες οι πτώσεις πυραύλων στις αεροπορικές βάσεις θεωρούνται από τον στρατό ως «αναποτελεσματικές», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στις συνεχείς επιχειρήσεις της Αεροπορίας.

Ο στρατός αναφέρει ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε μαχητικά αεροσκάφη, drones, άλλα αεροσκάφη, πυρομαχικά και κρίσιμες υποδομές.

Υπογραμμίζοντας την αναποτελεσματικότητα της ιρανικής επίθεσης, ο στρατός του Ισραήλ σημειώνει ότι η IAF συνέχισε τις επιχειρήσεις της τις επόμενες ώρες μετά την επίθεση, όπως βομβαρδισμοί θέσεων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων στο νότιο Λίβανο και βομβαρδισμοί στη Γάζα αλλά οι αποδείξεις είναι λίγες.

Σε ένα βίντεο απεικονίζονται 17 (!) βαλλιστικά βλήματα να πέφτουν σε ένα σημείο μόνο και αυτό από μόνο του λέει πολλά αλλά και σε άλλες τοποθεσίες δείχνουν να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Η Αεροπορία του Ισραήλ είναι έτοιμη για απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, όπως αναφέρει ο στρατός.

Σε ανακοίνωσή τους χθες, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υποστήριξαν ότι χτύπησαν τρεις βάσεις των IDF στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρεις για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Μία από τις βάσεις που χτυπήθηκαν είναι η αεροπορική βάση Nevatim, στην οποία σταθμεύουν τα ισραηλινά F-35 ADIR, τα οποία βρισκόντουσαν στον αέρα την ώρα της επίθεσης.

Πάντως πριν λίγη ώρα ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά του εδάφους του, κάνοντας λόγο για 200 πυραύλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αρχική ανακοίνωσή του ο στρατός μιλούσε για «περίπου 180» βαλλιστικούς πυραύλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.