Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι προετοιμάζει μια «στρατιωτική πρόκληση» συσσωρεύοντας αζέρικες στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων μεταξύ αυτών των δύο αντίπαλων χωρών του Καυκάσου και κοντά στον διαφιλονικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Το Αζερμπαϊτζάν εκδηλώνει την πρόθεσή του να προβεί σε μια νέα στρατιωτική πρόκληση εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Αρμενίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

«Η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή μας έχει σαφώς επιδεινωθεί», τόνισε σε κυβερνητική συνεδρίαση στο Γερεβάν. Από την πλευρά του, το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε μια «νέα ψευδή πολιτική μεθόδευση».

«Η Αρμενία πρέπει να εγκαταλείψει τις εδαφικές της διεκδικήσεις κατά του Αζερμπαϊτζάν, να τερματίσει τις στρατιωτικοπολιτικές προκλήσεις και να σταματήσει να δημιουργεί εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία», ανέφερε το Μπακού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα κλιμάκωση της ρητορικής έρχεται πριν από τη διεξαγωγή μεθαύριο, Σάββατο, πρόωρων εκλογών για τον ηγέτη της αμφισβητούμενης περιοχής.