ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Αυτή είναι η «λίστα» με τα οπλικά συστήματα με τα οποία η Γερμανία έχει εφοδιάσει την Ουκρανία

Έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης

Αυτή είναι η «λίστα» με τα οπλικά συστήματα με τα οποία η Γερμανία έχει εφοδιάσει την Ουκρανία

Με μια σημαντική αλλαγή τακτικής σε ό,τι αφορά την ενημέρωση σχετικά με την στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα κατάλογο με τα οπλικά συστήματα που έχει ως τώρα διαθέσει, αλλά και με όσα έχει υποσχεθεί αλλά δεν έχει ακόμη παραδώσει.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

  • «Ελληνική Συμμαχία» (7%, 764 Votes)
  • «Γαλάζια Πατρίδα» (9%, 949 Votes)
  • «Συμμαχία για την Ελλάδα» (7%, 747 Votes)
  • «Ελεύθερη Ελλάδα» (34%, 3.644 Votes)
  • «Ενωμένοι Έλληνες» (42%, 4.533 Votes)
  • «Γαλάζιοι» (2%, 214 Votes)

Σύνολο ψήφων: 10.851

Loading ... Loading ...

«Πρόκειται για προσαρμογή στην πρακτική των στενότερων συμμάχων μας, όπως οι ΗΠΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ και εξήγησε ότι στο εξής ο κατάλογος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, θα ενημερώνεται συνεχώς. Μέχρι τώρα πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είχαν μόνο ελάχιστα κυβερνητικά και στρατιωτικά στελέχη και τα μέλη της Επιτροπής Απορρήτων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Όπως φαίνεται από τη σημερινή ανακοίνωση, εκτός από όπλα, ο κατάλογος περιλαμβάνει κράνη, ρούχα και σκηνές, ενώ το υλικό προέρχεται είτε από τις αποθήκες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων είτε απευθείας από την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται στη λίστα ως ήδη παραδοθέντα είναι 3000 α/τ όπλα, 100.000 χειροβομβίδες,, 500 αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger, 100 αυτόματα όπλα και 16 εκατομμύρια σφαίρες, αλλά και 23.000 κράνη, 178 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1200 νοσοκομειακές κλίνες και ένα προσωρινό νοσοκομείο πεδίου μάχης.

Εν αναμονή για να παραδοθούν είναι μεταξύ άλλων 7 αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 30 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard, σύστημα αεράμυνας Iris-T SLM και ραντάρ ανίχνευσης πυροβολικού Cobra.

Αναλυτικά ο κατάλογος:

arm1

arm2

arm3

arm4
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

arm5
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.