ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτός είναι ο Έλληνας μισθοφόρος Τάσος Αντωνάκος που επικήρυξαν και σκότωσαν οι Ρώσοι – Πυροβολούσε τραυματίες σε χαρακώματα

Ξεκίνησε την μισθοφορική του καριέρα πραγματοποιώντας ένοπλες συνοδείες πλοίων

Αυτός είναι ο Έλληνας μισθοφόρος Τάσος Αντωνάκος που επικήρυξαν και σκότωσαν οι Ρώσοι – Πυροβολούσε τραυματίες σε χαρακώματα

Ο Έλληνας μισθοφόρος Τάσος Αντωνάκος είχε επικηρυχθεί και εν τέλει σκοτώθηκε από τους Ρώσους γιατί πυροβολούσε τραυματίες και αιχμάλωτους συμπατριώτες τους μέσα σε χαρακώματα κατι το οποίο συνιστά έγκλημα πολέμου.

Ποιος ήταν όμως ο Τάσος Αντωνάκος;

Καταγόταν από την Αθήνα και ξεκίνησε την μισθοφορική του καριέρα πραγματοποιώντας ένοπλες συνοδείες πλοίων για λογαριασμό της κυπριακής Sapu LSS.

Στη συέχεια το 2022 μετέβη στην Ουκρανία, όπου εντάχθηκε σε μισθοφορικές μονάδες.

Λίγο πριν το θάνατο του είχε ενταχθεί στην περιβόητη Ταξιαρχία νεοναζιστικής ιδεολογίας, «Οι Επίλεκτοι» και χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία «Δίας».

Όταν σκοτώθηκε ήταν μόλις 26 ετών.

«Ο Έλληνας μισθοφόρος που εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους έχει εξοντωθεί.

Ο αγωνιστής, με το παρατσούκλι «Δίας», συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις σφαγές.

Το όνομά του έχει  ταυτοποιηθεί και είναι ο Τάσος Αντωνάκος, ο οποίος αγωνίζεται για το καθεστώς του Κιέβου από τον Μάιο του 2023». ανέφερε πριν λίγες ημέρες το κανάλι Telegram «Anna News».

Ακολουθούν φωτογραφίες του Αντωνάκου από την αιματηρή παρουσία του στην Ουκρανία.

Ο «Δίας» κατηγορείται ότι εκτέλεσε Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι είχαν παραδοθεί. Συγκεκριμένα οι New York Times μεταδίδουν τη μαρτυρία του Κασπάρ Κρος, ενός Γερμανού υγειονομικού που αποτελούσε μέλος της συγκεκριμένης μονάδας μισθοφόρων.

Ο Κρος είδε έναν Ρώσο στρατιώτη να εκλιπαρεί για ιατρική βοήθεια μιλώντας ένα μείγμα σπαστών αγγλικών και ρωσικών.

Ένα μέλος της ομάδας έψαχνε για επιδέσμους, όμως τότε ένας άλλος στρατιώτης περπάτησε προς το μέρος του και πυροβόλησε με το όπλο του τον Ρώσο στρατιώτη στο στήθος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός που πυροβόλησε, σύμφωνα με την καταγγελία ήταν ο Έλληνας μαχητής με το προσωνύμιο «Δίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.