ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Δ.Παπαστεργίου: «Ετοιμάζεται πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο των κινητών»

Στόχος είναι η προστασία των παιδιών στον αχανή κόσμο των social media

Δ.Παπαστεργίου: «Ετοιμάζεται πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο των κινητών»

Την δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι γονείς θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο στα κινητά των παιδιών τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, η πλατφόρμα αυτή θα συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ επεσήμανε πως οι αντιπροσωπείες των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ. META, Viber, Snapchat κ.ά.) πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, όταν γνωρίζουν πως οι χρήστες τους είναι ανήλικα παιδιά.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαστεργίου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει ο γονικός έλεγχος, το parental control όπως αναφέρεται σε αρκετές συσκευές και ακριβώς αυτές τις οδηγίες πλέον θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε για να μπορεί ο κάθε γονιός που θέλει να τις εφαρμόσει στα κινητά των παιδιών, προκειμένου να υπάρχει μεν χρήση, να υπάρχει χρήση για λόγους ασφάλειας, για να μπορούμε να βρούμε το παιδί μας, για να μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό του ως εργαλείο, γιατί τέτοιο πρέπει να είναι.

[…] Εφόσον έχει πρόσβαση στο κινητό του παιδιού του και έχει συμφωνήσει με το παιδί του ότι θα τα εγκαταστήσει αυτά τα φίλτρα, μετά μπορεί πλέον να έχει έλεγχο όχι στο τι λέει το παιδί του ή με ποιον μιλάει, αλλά τουλάχιστον στο αν έχει υπερβεί τους χρόνους ή αν δοκίμασε το παιδί να μπει σε ένα περιεχόμενο το οποίο σύμφωνα με τον γονιό του, δεν είναι συμβατό με την ηλικία του παιδιού.
Το πιο σημαντικό είναι πως πλέον η Ελλάδα σε αυτό μπορεί να πρωτοστατήσει και θα το κάνει προκειμένου πλέον αυτή η πίεση να μεταφερθεί στις μεγάλες πλατφόρμες.
Είναι μικρό το κομμάτι των πραγμάτων που μπορούμε με περιοριστικό τρόπο να πετύχουμε.
Το πιο σημαντικό είναι το πώς θα επέλθει αυτή η ισορροπία ανάμεσα στις πλατφόρμες και τους χρήστες, έτσι ώστε πραγματικά τα παιδιά να παίρνουν μόνο αυτό το οποίο πρέπει και όχι καθημερινά να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον γεμάτο από υλικό μη συμβατό για τα συναισθήματα που πρέπει να αναπτύξουν».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.