Η Ρούλα Πισπιρίγκου, προχώρησε σε πλήρη άρνηση και της νέας κατηγορίας που της αποδόθηκε.

Η 33χρονη που απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, επέστρεψε στη φυλακή, ενώ πλέον αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή της ή μη σε δίκη.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την νέα άσκηση ποινικής δίωξης για τις συνθήκες που προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλοπάθεια στην κόρη της, Τζωρτζίνα.

Ο κ. Σούρας τοποθετήθηκε σχετικά με την ψυχοσύνθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και στην Ανακρίτρια αλλά και κατά τη μεταφορά της από και προς τις φυλακές του Κορυδαλλού. Μάλιστα αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι έχει κάνει έκκληση στην 33χρονη κατηγορουμένη να ομολογήσει.

«Εγώ είδα την ίδια γυναίκα που ακολουθεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή, και ο δικηγόρος συμφωνεί σε αυτή τη γραμμή. Δεν είδα κάτι το διαφορετικό, λέει πάντα τα ίδια, είναι λίγο γιατρός, λίγο νοσοκόμος, λίγο παραϊατρός, χρησιμοποιεί όρους, ασχολείται με πάρα πολλά πράγματα.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μιλάμε για 3 παιδιά και αυτά τα παιδιά δεν είναι “δικά μας παιδιά”. Στην πραγματικότητα μιλάμε σαν να είναι δικά μας παιδιά, εκτός από τα παιδιά της κυρίας. Για το ένα παιδί κατηγορείται και είναι προφυλακισμένη, τώρα υπάρχει μία συμπληρωματική δίωξη και δεν έχει να αλλάξει τίποτα, μιλάμε για το ίδιο παιδί», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχει μία κατηγορία, ότι έδωσε κάτι και προκλήθηκε μια βλάβη, τι να καταλάβει από αυτό ένα παιδί; Πώς να προλάβει να μιλήσει το παιδί όταν υπάρχει μία βλάβη που το καθιστά ανίκανο να μιλήσει; Πάμε να ανατρέψουμε την ιατρική;», τόνισε ο κ. Σούρας.

Ο κ. Λέων συμπλήρωσε πως «Θα σας πω αυτό που διάβασα ότι επανέλαβε και η ίδια και το έχει αναφέρει και στο παρελθόν και το οποίο συνάδει πλήρως με όλα τα ευρήματα. Για να γίνει βλάβη στον εγκέφαλο αυτού του τύπου ουσιαστικά είναι ικανή μία έλλειψη οξυγόνου. Αυτό που έχει επαναλάβει πολλάκις η 33χρονη, είναι μία κατάσταση πριν το επεισόδιο και αυτό έχει σημασία, ότι το παιδί χάνει οξυγόνο, πέφτει ο κορεσμός, κάνει βραδυκαρδία.

Επαναλαμβάνει μία αφήγηση που επικεντρώνεται στην έλλειψη οξυγόνου. Η βλάβη που έχει ο εγκέφαλος μετά το επεισόδια είναι βλάβη από έλλειψη οξυγόνου. Το θέμα είναι να βρεθεί από τι προκλήθηκε το επεισόδιο, αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό, από τι έχασε το παιδί το οξυγόνο στον εγκέφαλο κι του προκλήθηκε η εγκεφαλοπάθεια»

«Το πιο ευαίσθητο όργανο στην έλλειψη οξυγόνου είναι ο εγκέφαλος», πρόσθεσε ο κ Λέων.

Για την υποστήριξη σχετικά με την κατηγορία που βαραίνει την Ρουλα Πισπιρίγκου, ο κ. Λέων υποστήριξε πως, «Δεν έχει βρεθεί ένας γιατρός να υποστηρίξει το ιατρικό σενάριο της 33χρονης. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γιατρών οι οποίοι περιγράφουν το επεισόδιο και περιγράφουν πως αυτό το επεισόδιο θα έπρεπε να έχει κάποια παθολογικά αίτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν αυτό το παιδί το νοσηλεύεις συνεχώς και ψάχνεις να βρεις παθολογικά αίτια και δε βρίσκεις τίποτα, αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρει έναν γιατρό που να αποδείξει όλα αυτά που έχει πει για την κατάσταση του παιδιού».