Μετά την έκδοση ανακοίνωσης διαμαρτυρίας της ΠΟΑΣΥ για μη παροχή δωρεάν διαμονής στους αποσπασμένους αστυνομικούς στον δήμο Μυκόνου τους θερινούς μήνες, ο δήμος τελικά απάντησε καταφατικά.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ δηλώνετε ότι «Εκ μέρους του Δημάρχου Μυκόνου δόθηκε θετική απάντηση ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει τους αποσπασθέντες στο νησί αστυνομικούς μεριμνώντας για τη στέγασή τους σε διαθέσιμα καταλύματα.

Χαιρόμαστε για τη θετική αυτή εξέλιξη, απόρροια της παρέμβασής μας, επισημαίνοντας ότι όταν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα και έμπρακτη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας από την πολιτεία, εκπέμπεται θετική αύρα με πολλαπλάσια οφέλη για όλους.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα Αστυνομικός έχουν αξιοπρέπεια, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη!»

Αρχικά η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας με την μη παροχή δωρεάν στέγης στους αποσπασμένους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο νησί για ενίσχυση της αστυνόμευση τους θερινούς μήνες.

Εν τέλει ο Δήμος Μυκόνου διαβεβαίωσε ανακοινώνοντας ότι: «Η σημερινή Δημοτική αρχή είναι αυτή που πρώτη διεκδίκησε και εφάρμοσε στην πράξη την παροχή κινήτρων για σίτιση και τη στέγαση στους δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται να στελεχώσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Μύκονο παρέχοντας τους μάλιστα τα τελευταία 4 χρόνια έναν 13ο μισθό ως ελάχιστο φόρο τιμής για το δύσκολο έργο που επιτελούν. 

Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια παρέχεται δωρεάν διατροφή (2 γεύματα ημερησίως) τόσο σε δόκιμους όσο και σε μόνιμους αστυνομικούς.

Ειδικότερα για τη φετινή σεζόν, ο Δήμος φρόντισε να έχει διαθέσιμα καταλύματα για τη διαμονή όσων αστυνομικών ενισχύσουν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, παρέχοντάς τα δωρεάν, δείχνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την απόλυτη στήριξή του στα Σώματα Ασφαλείας».

Όπως αναφέρει ο Δήμος, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αφουγκραζόμενο το αίτημά του για επαρκή στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, εξέδωσε διαταγή για την απόσπαση 30 περίπου Αστυνομικών με έξοδα δημοσίου, δίνοντάς τους την επιλογή είτε να διαμείνουν δωρεάν στα καταλύματα που διαθέτει ο Δήμος είτε να ενοικιάσουν μόνοι τους κάποιο κατάλυμα εφόσον αυτό επιθυμούν.

Επίσης, γνωστοποιεί ότι διέθεσε για τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης κτίριο που ανήκει στο Δήμο και φρόντισε να ανασκευαστεί σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή δομή για την αστυνομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καταλήγοντας τονίζει: «Με βάση όλα τα παραπάνω, προς όφελος της ασφάλειας της Μυκόνου και των αστυνομικών τους οποίους και τιμούμε και εκτιμούμε για το έργο τους, η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ σχετικά με την υποδοχή των νέων αστυνομικών στη Μύκονο δεν έχει καμία πραγματική βάση».