
Χίλια νέα drones παρέλαβε σήμερα ο ιρανικός στρατός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Το Ιράν προετοιμάζεται για κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
Τα drones που παραδόθηκαν σε διάφορες περιοχές του Ιράν, φέρεται να διαθέτουν την ικανότητα να μη γίνονται αντιληπτά και να δρουν κατά των οχυρώσεων, σύμφωνα με το Tasnim.
«Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των drones, συμπεριλαμβανομένου ενός βεληνεκούς άνω των 2.000 χιλιομέτρων, της ικανότητας πρόκλησης μεγάλης καταστροφής, της ικανότητας να διαπερνούν επίπεδα της αντιαεροπορικής άμυνας με χαμηλή Διατομή Ραντάρ και της δυνατότητας αυτόνομης πτήσης, όχι μόνο αυξάνουν το εύρος της αναγνώρισης και τη συνοριακή επιτήρηση, αλλά ενισχύουν επίσης την ικανότητα μάχης του στόλου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που διαθέτει ο στρατός να πλήττει μακρινούς στόχους», προσθέτει το πρακτορείο.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το Ιράν ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις που θα διαρκέσουν δύο μήνες και περιλαμβάνουν προσομοίωση πολέμου, που ήδη πραγματοποιήθηκε και στην οποία οι Φρουροί της Επανάστασης υπερασπίστηκαν βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Νατάνζ, από εικονικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.