ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη μεταφορά κρατουμένου από τη φυλακή Γκουαντάναμο στην Κούβα

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη μεταφορά κρατουμένου από τη φυλακή Γκουαντάναμο στην Κούβα

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη μεταφορά κρατουμένου από τη φυλακή-κολαστήριο Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Πρόκειται για τον 56χρονο Aμντούλ Λατίφ Νασίρ, ο οποίος θα επαναπατριστεί στο Μαρόκο .

Οι τρόφιμοι που παραμένουν υπό κράτηση στη φυλακή του Γκουαντάναμο ανέρχονται σε 39.

Η επιτροπή αναθεώρησης (PRB) αποφάσισε το 2016 ότι η κράτηση του Nασίρ «δεν ήταν πλέον απαραίτητη για προστασία από μια συνεχιζόμενη σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», σύμφωνα με δήλωση του Πενταγώνου.

Το PRB εκείνη την εποχή πρότεινε να επιστρέψει ο Nasir στον Μαρόκο «υπό την προϋπόθεση εγγυήσεων ασφάλειας και ανθρώπινης μεταχείρισης».

Ωστόσο, τα απαραίτητα βήματα για την εκτέλεση της μεταφοράς δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος της κυβέρνησης Ομπάμα. Τότε δεν έγινε καμία κίνηση από τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ.

Το Πεντάγωνο ευχαρίστησε το Μαρόκο για τη «μακροχρόνια συνεργασία του σχετιικά για τη διασφάλιση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των δύο χωρών» στη δήλωση που ανακοίνωσε για την απελευθέρωση του Νασίρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης εξαιρετικά ευγνώμονες για την προθυμία του Βασιλείου του Μαρόκου να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ΗΠΑ για το κλείσιμο του Κέντρου Κράτησης του Γκουαντάναμο», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.