Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και δήλωσαν ότι η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας.

Το απόγευμα της Κυριακής οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έχουν πια υπό τον έλεγχό τους και το προεδρικό μέγαρο στην Καμπούλ.

Ο πρόεδρος Ασράφ Γάνι έφυγε από το Αφγανιστάν μετά την είσοδο των μαχητών Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα νωρίτερα την Κυριακή, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η επιστροφή τους στην εξουσία δύο δεκαετίες μετά την εκδίωξή τους από τις υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις.

“Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν εγκατέλειψε τη χώρα”, επιβεβαίωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, που είναι επίσης επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου για την Εθνική Συμφιλίωση, σε ένα βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Αμπντούλ Σατάρ Μιρζακαουάλ είχε δηλώσει ότι η εξουσία θα μεταβιβαστεί σε μεταβατική κυβέρνηση, ενώ εκπρόσωποι της νόμιμης κυβέρνησης και των Ταλιμπάν επρόκειτο να αρχίσουν νέες διαβουλεύσεις στο Κατάρ για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στην πολύπαθη χώρα της Ασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!