ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σ.Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ»

Σ.Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προχώρησε σε νέες δηλώσεις αναφορικά με τις σχέσεις της χώρα του με τη Δύση και το ΝΑΤΟ και υποστήριξε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο επί της Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς, ώστε να μειωθεί ο στρατιωτικός κίνδυνος.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα το να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ.

Όπως είπε, στις απαντήσεις που έχει λάβει η Ρωσία, η Δύση «σκιαγραφεί όλους αυτούς τους τομείς, […] εκφράζοντας την ετοιμότητα να διεξαγάγουμε σοβαρό διάλογο για αυτό το θέμα. Και, φυσικά, το θεωρούμε θετικό βήμα, θα είμαστε έτοιμοι για έναν τέτοιο διάλογο».

Ο Λαβρόφ, παράλληλα καταδίκασε τα σχόλια που υπάρχουν, από πλευράς Δύσης, για την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επεσήμανε πως η Ρωσία «πάντα μετακινούσε τις δυνάμεις της πίσω και μπροστά, οπότε η κίνηση των τεθωρακισμένων αρμάτων δεν επιβεβαιώνει απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων».

Πιθανότητα κυρώσεων από Βρετανία

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην προσπάθεια από πλευράς της Μεγάλης Βρετανίας να προκαλέσει κύμα κυρώσεων κατά της χώρας του, ευχόμενος να μην στηριχθεί από άλλες δυτικές χώρες.

Η Ρωσία, σε απάντηση, μπορεί να υιοθετήσει έναν νόμο για κυρώσεις κατά επιχειρήσεων και ατόμων που συνδέονται με τη Βρετανία, είπε και τόνισε πως το Λονδίνο έχει παρόμοιο νόμο για τη Ρωσία.

Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες, η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία για τη μετακίνηση στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, καταγγέλλοντας σχέδιο εισβολής στη χώρα.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει πει, επανειλημμένα, πως δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, ενώ εκφράζει τις ανησυχίες της για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, κάτι που κρίνεται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Η ρωσική πλευρά, επίσης, έχει τονίσει πως έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τα στρατεύματά της εντός της επικρατείας της όπως επιθυμεί.

Η πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει σημείο τριβής μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και οδηγούν σε κακές σχέσεις Ρωσίας – Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρωσική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ζητώντας τον περιορισμό της ανάπτυξης στρατευμάτων και πυραύλων στην περιοχή και προτείνοντας στο μπλοκ να σταματήσει την επέκτασή του κοντά στα ρωσικά σύνορα. Αλλά, η Συμμαχία εμμένει στην πολιτικών των «ανοιχτών θυρών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.