ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Φαντασία των ΗΠΑ τα περί «λίστες με Ουκρανούς που θα σταλούν σε στρατόπεδα»

Ρωσία: Φαντασία των ΗΠΑ τα περί «λίστες με Ουκρανούς που θα σταλούν σε στρατόπεδα»

Στους νέους ανυπόστατους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για «λίστες με Ουκρανούς που θα σταλούν σε στρατόπεδα» απάντησε το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, η Ματσέμπα Νελ Κρόκερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε επιστολή της προς την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Μισέλ Μπασελέ, (σύμφωνα και με την «Washington Post» που τη φέρνει στη δημοσιότητα) κάνει λόγο για «λίστες με Ουκρανούς που θα εξοντωθούν ή θα σταλούν σε στρατόπεδα, μετά από μία στρατιωτική επέμβαση», τις οποίες υποτίθεται ότι καταρτίζει η Ρωσία.

«Ανησυχούμε βαθιά για τις συνεχιζόμενες καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Ρωσία» αναφέρεται στην επιστολή, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες θα πολλαπλασιαστούν μετά από μία νέα στρατιωτική επέμβαση».

Στην επιστολή, σύμφωνα με την οποία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τακτικές όπως «στοχευμένες δολοφονίες, απαγωγες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια» σε προηγούμενες επιχειρήσεις, σημειώνεται συγκεκριμένα: «Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες που δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν λίστες με ταυτοποιημένους Ουκρανούς για να εξοντωθούν ή σταλούν σε στρατόπεδα, μετά από μία στρατιωτική επέμβαση».

Τα συγκεκριμένα σενάρια εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικής ρητορικής περί φερόμενης «ρωσικής απειλής» που υιοθετούν οι ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει ως «ψευδείς» τους τελευταίους αυτούς αμερικανικούς ισχυρισμούς.

«Είναι ψέμα. Είναι τελείως μύθος. δεν υπάρχει τέτοια λίστα, είναι ψέμα» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει, άλλωστε, επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες από χώρες της Δύσης περί φερόμενης επικείμενης «εισβολής» στην Ουκρανία.

Η κατάσταση στην περιοχή του Ντονπάς είναι έκρυθυμ, καθώς παρατηρητές του Οργανισμούς για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έχουν αναφέρει εκατοντάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας του Μινσκ, με τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ να καταγγέλλουν σειρά βομβαρδισμών από τις δυνάμεις του Κιέβου στα εδάφη τους.

Εν τω μεταξύα, συνεχίζεται η απομάκρυνση των αμάχων από την περιοχή του Ντονμπάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, στο «τραπέζι» βρίσκεται πιθανή επαφή του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.