Σε δηλώσεις του στο Reuters ενόψει των προεδρικών εκλογών ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, τόνισε πως διαθέτει στοιχεία ότι η Ουάσινγκτον ανακατεύεται στις υποθέσεις της Μόσχας, σε μία προσπάθεια να σπείρει το χάος λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Για τον Ριαμπκόφ, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στόχο με τον τρόπο αυτό να καταστρέψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα του πριν από τις εκλογές.

Ωστόσο, ο έμπιστος υπουργός του Πούτιν δεν δημοσιοποίησε αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες του, όπως υπογράμμισε το Reuters.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα κάνει… περίπατο, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι η Μόσχα έχει αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία βάζοντας τρικλοποδιά στον Πούτιν ο οποίος βάζει πλώρη για τέταρτη προεδρική θητεία.

Αν και ο τσάρος της Ρωσίας δεν έχει κάποιον ισχυρό πολιτικό αντίπαλο, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι που θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του, μπαινοβγαίνει στην φυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου 20 ημέρες μετά τις τελευταίες λεκτικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον των Ρώσων, ήρθε η σειρά της Μόσχας. Στα μέσα Φεβρουαρίου το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ενόρκων των ΗΠΑ παρέπεμψε 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές εταιρείες- με την κατηγορία της ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και τις πολιτικές διαδικασίες.