Έτοιμη να πληρώσει έως και 2 δισ. δολάρια για να πείσει τις ΗΠΑ να φτιάξουν μόνιμη στρατιωτική βάση στην επικράτεια της είναι η Πολωνία, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείο Άμυνας που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η πολωνική ιστοσελίδα Onet αποκάλυψε πρόταση που καταρτίστηκε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας, η οποία φαίνεται να προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες 2 δισ. $ για τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην πολωνική επικράτεια.

Η πρόταση έρχεται ένα μήνα πριν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και είναι πιθανό να διευρύνει το ρήγμα που ήδη υπάρχει μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, καθώς η Γερμανία δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

“Αυτή η πρόταση περιγράφει την σαφή και παρούσα ανάγκη για την μόνιμη ανάπτυξη μια τεθωρακισμένης μεραρχίας των ΗΠΑ στην Πολωνία”, αναφέρει το έγγραφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η Πολωνία έχει δεσμευτεί να προσφέρει σημαντική υποστήριξη που μπορεί να φτάσει τα 1,5-2 δισ. $ για τη δημιουργία κοινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την πρόβλεψη για πιο εύκολη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων. Μαζί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία μπορούν να οικοδομήσουν έναν ακόμα ισχυρότερο δεσμό – ο οποίος εγγυάται την προστασία, την ασφάλεια και την ελευθερία του λαού για τις επόμενες γενιές ».