(Ανανέωση 18:01) Σε ανάκριση από τις αρχές της Κίνας φαίνεται πως βρίσκεται ο 64χρονος επικεφαλής της Interpol μετά τις πληροφορίες για εξαφάνισή του από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε στην Κίνα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η σύζυγός του επικοινώνησε με την αστυνομία της Λυών στη Γαλλία, όπου έχει την έδρα της η Interpol, καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνηση» του Μενγκ.

«Αυτό είναι θέμα των αρμόδιων αρχών στη Γαλλία και την Κίνα» ανακοίνωσε ο οργανισμός. Κύρια λειτουργία της Interpol είναι η δημιουργία συνδέσεων ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις διαφορετικών χωρών για κοινοποίηση καταζητούμενων και υπόπτων.


Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του αρχηγού της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι. Η γαλλική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για την εξαφάνιση του αρχηγού της Ιντερπόλ ξεκίνησε.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα αφότου ταξίδεψε στην πατρίδα του, την Κίνα.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι πρώην υπουργός κινεζικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι αγνοείται μετά από να ταξιδέψει στην πατρίδα του την περασμένη εβδομάδα. Ο 64χρονος ζει στη Λυών με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που δεν το έχουν ακούσει νέα του από τότε που έφυγε για την Κίνα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Οι γαλλικές αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Reuters και στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η οικογένεια του Meng δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του ή να εντοπίσει τον τόπο διαμονής του.

Ο Μενγκ είναι ο πρώτος Κινέζος πολίτης που μπήκε επικεφαλής της Interpol στην 95χρονη ιστορία της.

Ο 64χρονος, είχε διατελέσει στο παρελθόν υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα και εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριο του 2016, διαδεχόμενος την Γαλλίδα Μιρέιγ Μπαλεστρατσί.

Η θητεία του στην Ιντερπόλ λήγει το 2020.

Η ανακοίνωση της Interpol

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ιντερπόλ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Μένγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.