ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λήψη μέτρων για σύρραξη με Ιράν παίρνει το Κουβέιτ: Εστειλαν F-15C & MIM-104 Patriot οι ΗΠΑ- Παρέδωσαν έδαφος οι Χούθι

Λήψη μέτρων για σύρραξη με Ιράν παίρνει το Κουβέιτ: Εστειλαν F-15C & MIM-104 Patriot οι ΗΠΑ- Παρέδωσαν έδαφος οι Χούθι

Στην “κόψη του ξυραφιού” η ειρήνη στην Μέση Ανατολή καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός “κτυπήματος” κατά ιρανικών θέσεων. Πριν λίγο μαχητικά F-15C προσγειώθηκαν στις αεροπορικές βάσεις στην Μέση Ανατολή οπλισμένα με AIM-120C (AMRAAM) και AIM-9X Sidewinder.

Φέρουν επίσης και ατρατκίδιο AN/AAQ-33 Sniper με το οποίο μπορούν να πραγματοποιήσουν οπτική αναγνώριση στόχων απο μεγάλες αποστάσεις.

Ετσι δίπλα στα F-35, στα βομβαρδιστικά B-52 και το αεροπλανοφόρο, έρχονται να προστεθούν και τα F-15. Kαι η ενίσχυση των δυνάμεων δεν σταματά εδώ.

Ταυτόχρονα, όπως ακριβώς είχε γράψει το pronews.gr, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε εντολή να μεταφερθούν εσπευσμένα επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα Patriot MIM-104 στην Μέση Ανατολή!

Παράλληλα, τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου του Κουβέιτ ζήτησαν λήψη μέτρων και οδηγιών για την παροχή τροφίμων και φαρμάκων στην περίπτωση πολέμου στον Περσικό Κόλπο! Σε λίγες ώρες θα διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο όπου θα υπάρξει ενημέρωση.

Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης αποτελεί και το γεγονός πως οι Χούθι όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, αποφάσισαν να προβούν σε μονομερή κίνηση αποχώρησης από τρία λιμάνια “κλειδιά” στην Υεμένη προκειμένου να μην δεχτούν βομβαρδισμούς!

Η αποχώρηση των δυνάμεων τους ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο(ισως γιατί υπάρχουν πληροφορίες πως επίκειται κτύπημα) σύμφωνα με αξιωματούχο. Τα ΗΕ θα επιβλέψουν την αποχώρηση.

“Τα ΗΕ καλωροσίζουν την προσφορά και την πρόθεση της οργάνωσης “Ansar Allah” (δηλαδή οι Χούθι) για μονομερή αποχώρηση από τα λιμάνια Al-Hudaydah, Salif και Ras-Issa,” είπε ο Michael Lollesgaard, πρόεδρος της Επιτροπής των ΗΕ, RCC, που επιβλέπει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Υεμένη.

Η οργάνωση Ansar Allah (Χούθι) βρίσκονται σε πόλεμο με την Σαουδική Αραβία από το 2015.

Το Al-Hudaydah (Hodeidah) είναι ένα μεγάλο λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα, που βρίσκεται υπό πολιορκία από τον συνασπισμό της Σ.Αραβίας από τον Ιούνιο του 2018. Salif και Ras-Issa είναι τερματικά λιμάνια στο βορρά.

Οι Χούθι παραδίδουν τον έλεγχο στην κυβερνητική οργάνωση “Yemen Red Sea Ports Corporation”.

Σα να μην έφτασαν όλα αυτά, Στρατηγός των Ιρανών Φρουρών απείλησε τις αμερικανικές βάσεις σε Κατάρ, ΗΑΕ, Αφγανιστάν.

“Πολλές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ όπως η αεροπορική βάση Al Dhafra είναι εντός εμβέλειας των βαλλιστικών μας πυραύλων και 300 χλμ από το Ιράν”

Παράλληλα εντοπίστηκαν μεταφορές αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων σε αρκετές πόλεις του Ιράν. Στην πόλη Abadan οι Ιρανοί Φρουροί μεταφέρουν οπλικά συστήματα.

Στο Ιράκ, οι φιλοιρανικές σιιτικές πολιτοφυλακές τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Ολες οι δυνάμεις της ιρακινής πτέρυγας της Χεζμπολάχ τέθηκαν σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Οι διοικητές της είπαν όμως στο πρακτορείο Arab News πως δεν έχουν λάβει εντολές για επίθεση εναντίον αμερικανικών στόχων μέσα στο Ιράκ.

“Οι εντολές μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να δείξουμε μεγάλη αυτοσυγκράτηση” τόνισαν.

Κομβικό σημείο αποτελεί η οδηγία των ΗΠΑ όπως ενημέρωσε πριν το pronews.gr.

“Από τις αρχές του μήνα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το Ιράν ή φιλοσιιτικές δυνάμεις του, να προχωρήσουν σε επίθεση κατά αμερικανικών συμφερόντων ή συμφερόντων συμμαχικής χώρας.

Οι επιθέσεις μπορούν να συμβούν κατά εγκαταστάσεων πετρελαίου μετά τις ιρανικές απειλές να κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ.

Το Ιράν μπορεί να ξεκινήσει την επίθεση ή απευθείας ή μέσω “αντιπροσώπων” εναντίον εμπορικών πλοίων, τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου ή στρατιωτικών πλοίων σε Ερυθρά, Στενά el- Mandeb ή στο Περσικό Κόλπο.

Η προειδοποίηση αυτή έχει ισχύ μέχρι 5 Νοεμβρίου 2019″ καταλήγει η ανακοίνωση.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.